Nii on ka praegu: vihma oleks vaja. Kuna lund oli talvel imevähe, jäi tulemata ka kevadine suurvesi ja kõik kuivab. Eriti murelikuks teeb väga suur tuleoht, pea iga päev on kusagil kulupõleng, mis paraku võib kiiresti kasvada suureks, ohustada metsa, maju ja inimesi. Inimesed on hooletud ja mõnikord maksab see kurjalt kätte.


Kuigi kevadiselt kiire aeg on praegu kõigil, nii inimestel kui loodusel, siis õitsevate toomingate lõhna nautimiseks ja käo kukkumise kuulamiseks ikka hetk aega leidub. See teeb tuju heaks ja annab jõudu kõikide kiirete toimetustega valmis jõuda. Eestlastele omaselt on paljudel juba näpud mullased, olgu siis lillepeenart sättides või juurviljapeenraid tehes. Ka need, kel oma maad ja maja ei ole, otsivad ja leiavad kevadisest rõõmsast töösaginast osa saamiseks võimaluse kas siis sugulastel abiks käies või koristustalgutel osaledes. Heaks näiteks on siin "Teeme Ära" talgud, juba traditsiooniline ettevõtmine, kuid prahti paistab eestimaal jätkuvat. Ikka leidub inimesi, kes hoolitsevad selle eest, et praht metsa all ei lõpeks.


Loomulikult hoolitseb igaüks ka selle eest, et kodu ümbrus oleks puhas ja korras.


Väga kiired ajad on praegu ka koolides, enne suvepuhkusele minemist tuleb ju klass või ka kool korralikult ära lõpetada. Lõpuaktused jäävad enamasti küll juunikuussse, kuid tegelik töö käib praegu. Lõpuaktuseks valmistub ka meie ainus kool - Paide valla lasteaed-kool.


Jätkuvalt on kuum teema haldusreform - kas, millal, kuidas? Küsimused on keerulised, seetõttu pöördus Siseministeerium omavalitsuste poole, pakkudes oma ekspertide abi liitumise otstarbekuse otsustamiseks vajalike eeluuringute tegemisel. Paide linn esitaski taotluse abi saamiseks, et analüüsida, kas liitumine Paide vallaga on mõttekas ja kasulik. Kindlasti ei ole veel tegemist liitumisläbirääkimiste algusega, vaid eeltööga, et saada selgeks, kas linnal ja vallal on, millest antud teemal läbi rääkida.


Selles kiires saginas ei tohiks ära unustada üht väga olulist päeva - 11. mail on emadepäev. Ei hakka siinkohal rõhutama, mida meile kõigile tähendab EMA. Ema hool saadab meid kogu elu, vähemalt sellel ühel päeval aastas peaksime näitama, et ka meie hoolime. Emad ei oota oma hoole ja vaeva eest tasu, parim, mida saame teha, on hoolitseda oma laste eest samasuguse andumuse ja pühendumusega nagu meie emad meie eest hoolitsesid. Kuid sellel päeval peaks küll iga ema saama lilleõie ja kallistuse.


Ilusat kevadet, palju päikest ja kuldnokalaulu ning toredat emadepäeva kõikidele.