Lisaks sportmängudele osaleti aktiivselt liivatrüki ja kaartide valmistamise õpitoas ning tervisetrendi workshopil. Tervisetrendi workshopil osalejad said selgeks viis tiibeti harjutust ja päikesetervituse (joogaharjutused) ning palju olulist oskusteavet selle kohta, kuidas igaüks ise saaks enda tervise eest hoolt kanda ning haigestumisi ennetada.

Maarahva ümarlaual vestlesid külaelanikega Riigikogu liikmed Urmas Klaas, Ester Tuiksoo ja Priit Sibul. Kuumimaks teemaks kujunesid kütusevedu ning maal toimetulekut puudutavad küsimused.

Meeleoluka kultuuriprogrammi andsid nii Veriora kui Räpina valla rahvatantsijad ning Ruusa meeste šõutantsurühm „Nõtked ja karvased". 

Peale kultuuriprogrammi keerutati jalga Leevaku külabändi saatel ning bändi puhkepauside ajal õpetas seltskonnatantse tantsuõpetaja Paul Bobkov .

Kogu aktiivse tegevuskava vältel sai nautida lõõtsameeste Olev Suure ja Kalev Kreegipuu pillimängu, hüpata batuutidel, külastada küladekohvikut ning imetleda Võhni Seltsiaidas välja pandud käsitöö- ja kunstinäitust. Oma töid eksponeerisid Pindi külast Võhni,  Pindi, Adami, Pindi-Kusta ja Pindi-Vidriku talud ning Pääsnast Hammeri talu.

Räpina valla külade päeva viievõistluse tulemused:

I koha viievõistluse üldarvestuses võitis 22 punktiga Kassilaane küla koosseisus Mari Kala, Taiger Kala, Sandra Poltan, Taavi Kala ja Hille Kala. Lisaks üldarvestusele võideti ka esikoht jahilaskmises ja saapaviskes.

II koha sai 18 punktiga Naha küla koosseisus Mari Punab, Kaido Liiv, Mirell Prosa, Anneli Prosa, Viktor Ovtšinnikov, Kätlin Sillakivi,  Erik Liiva, Hilja Tolsting, Epp Sultsmann. Alavõit saavutati mälumängus.

III koha vääriline oli 16 punktiga Võuküla meeskond koosseisus Maidu Konsap, Ragne Lehtsalu , Aigar Konsing, Raigo Konsing ja Janek Plaado.

Lisaks eeltoodule võitis lipujooksu Ruusa võistkond ja rodeohärjal sai punkte kõige enam Leevaku võistkond.

Kokku osales viievõistlusel kaheksa küla 13 võistkonnaga. Kõige enam võistkondi oli välja pandud Leevaku külast.

Külade päeva aitasid korraldada Kohaliku Omaalgatuse Programm ja  Räpina valla Kultuurkapital. Oksjoni korraldamist toetasid AS Sverix ning Liikumine Kodukant.