Kolm kuud tõsist harjutamist ning pool aastat hiljem alustasid Eesti Mandoliinide Orkestri 12 liiget sõitu Saksamaa poole. Kaks päeva suhteliselt ebameeldivalt kiiret ja rasket bussisõitu ja kohal me olimegi. Veel samal õhtul oli Ettlingeni orkestriga ühine proov. Tuleb uhkusega tunnistada, et meie kodune eeltöö oli sedavõrd hea, et orkestri dirigent Boris B. Bagger otsustas, et reedeks meie jaoks plaaneeritud lisaproovi ei ole vaja teha. Samuti saime Eesti mandoliinimängijate kohta tunnustavat tagasisidet saksa orkestri liikmetelt.

Ühise kontserdi repertuaari kuulunud teosed olid meile täiesti uus tase. Kui varasemalt olime mänginud peamiselt kergemuusikaklassikasse kuuluvaid lugusid, siis seekord tuli meil hakkama saada mitmete klassikalise muusika suurkujude teostega ning sinna juurde tuntud pop ja rokkmuusika hittidega, mis oli spetsiaalselt mandoliiniorkestri tarvis seatud.

Kontsert pealkirjaga „Classic meets Rock" (Klassika kohtub rokiga) toimus Ettlingeni lossihoovi ehitatud kontserdisaalis, mis mahutab veidi üle 700 inimese. Saal oli välja müüdud juba nädal enne kontserti ja jäi vaid kahetseda, et lisakontserti kohe välja ei kuulutatud. Lisaks Saksa-Eesti ühisele Mandoliiniorkestrile, mida juhatas prof Boris B. Bagger, astus kontserdil üles ka kohalik noorte näppepillide orkester. Kontserdi esimeses pooles esitati tuntud lugusid ooperi ja operetiklassikast ning teises pooles hitte pop ja rockmuusika kullavaramust. 

Kontserdil olid solistidena kaasategevad Karlsruhe muusikakõrgkooli tudengid sopran Larissa Wäspy ja tenor Cornelius Lewenberg ning kohaliku kultuurielu edendaja 78aastane hr Werner Reich, kelle hääl vaatamata kõrgele eale nii mõnelegi noorele siiani silmad ette annab. Lisaks lauljatele soleeris elektrikitarril tuntud Saksa muusik Michael Rüber ja Eesti esindajana löökriistamängija Valdo Preema. Viimast seovad Ettlingeni orkestriga pikaajalised sidemed ning tema tehtud oli ka suur osa esitatavate palade seadetest.

Kontserdi algusosas oli meeldiv võimalus Eesti Mandoliinide Orkestriga eraldi kahe palaga üles astuda. Meie poolt estatud lugudeks olid K. Kikerpuu „Tantsulaul" ning G. M. Rodrigues'i „La Cumparsita". Saksa publik tänas meid marulise aplausiga, mis ei tahtnud kuidagi lõppeda.

Ooperiklassika oli esindatud kolme looga W.A.Mozarti „Võluflöödist", nende hulgas ka tuntud „Öökuninganna aaria", G. Rossini „Kasside duett" jt . Kontserdi esimene pool lõppes looga „Music of the Night" Webberi muusikalist „Ooperifantoom". Kontserdi teises pooles kõlasid tuntud poplauljate lood nagu Whitney Houstoni „I'll always love you", Christina Aguilera „Hurt", Adele „Someone like you" jt. Kontserdi võimsaks lõppakordiks kujunes ansambli Deep Purple lugu „Child in Time", mis lõppes püstiseisva publiku marulise aplausi ja bravo hüüetega. 

Proovidevabadel päevadel oli võimalus tutvuda Karlsruhe linna ja selle maalilise ümbrusega. Külastasime Baden Badeni linna, kus lisaks muudele vaatamisväärsustele külastasime ajaloolist kasiinot, mis tegutseb juba 111 aastat endises kuningaperele kuulunud lossis ja mida omaaegne staar Marlene Dietrich on iseloomustanud, kui ilusaimat kasiinot maailmas. Tegime ka väljasõidu Alpide jalamile, kus avanes maaliline vaade orule ja teisel pool paistsid kauguses Alpide kõrgemate mägede lumised tipud.

Kokkuvõttes võib öelda, et kogu see ettevõtmine oli Eesti Mandoliiniorkestrile ühest küljest suur väljakutse ja vastutus, teisest küljest andis aga kindlasti julgust ja motivatsiooni tulevikus ka tõsisema repertuaariga rinda pista ja ühisprojektides osaleda. Omamoodi ajalugu tegime ka selles mõttes, et olime üldse esimene Eesti mandoliiniorkester, kes väljaspool endise idabloki maid esines.