Meeled eelnevast ärevil siirdusime otsima hansatraditsioone tutvustavat Bonifatiuse Gildi. Ja sattusime otse keskaega. Kuna oma tänapäevaste riietega mõjusime kui võõrkehad, saime selga märksa sobivamad kehakatted. Mida kõike see hoone ei sisalda - keskaegsete rõivaste õmblemise töökoda, klaasikoda, leivakoda, tekstiilikoda. Kui nüüd saaks kuidagi aja peatada, et kõike seda kauem nautida. Ning see värske leiva lõhn.... Igal juhul lahkudes saime teele kaasa enda valmistatud soojad leivapätsid, martsipanist maasikad ning  südamliku küllakutse järgmiseks korraks. Meie läheme kindlasti tagasi ja tulge Teie ka!

Kuna teadupoolest söömine on ainus töö, mis toidab, siis seadsime oma sammud Arkaadia aias asuvasse kohvikusse Zak-Zak. Siinne õhkkond on lihtne, meeldiv ning sõbralik. Praed ning salatid hiiglaslikud nii et ka suurema söögiisu puhul pole karta kõhu tühjaks jäämist.

Olles kord juba Viljandis ei tohiks kindlasti kasutamata jätta võimalust külastada Ugalat. Etenduseks siis sel korral Merle Karusoo poolt lavastatud Polly Teale „Minu oma". Sisult küll veidi sünge ning raskemapoolne, aga samas vägagi kaasahaarav kuni lõpuni.

Keskajale vahelduseks pakub Viljandi ka kaasaegsust ja innovaatilisut, mida esindab suurepäraselt hostel Just Rest. Esimene automaathostel, kuhu meie jalg on sattunud!  Elamistingimused küll pisut Spartalikud, samas kõik vajalik olemas - dushiruum, kiiskavvalge voodipesu, soe hommikupuder - mida veel tahta?

Hommikust kunstielamust nautisime Kondase keskuses, kus lisaks arvukatele maaliekspositsioonidele nägime ka Jaan Tätte  postkaardinäitust ümbermaailmareisilt katamaraan Nordeaga.

Parima ülevaate saamiseks tasuks kindlasti ette võtta linnaekskursioon koos giidiga. Ekskursiooni käigus saime teada hulga uusi ja huvitavaid ajaloolisi fakte ja legende, milledega tutvumiseks soovitame siinkohal kõigil ise kohale minna. Seda kõike on lihtsalt liiga palju, et mõne sõnaga edasi anda.

Seekordse seikluse lõpetasime lõunasöögiga kultuurimaja kohvikus Harmoonia. Koht, kus teenindajad tunnevad siiralt huvi, kuidas toit maitseb või mis soove külastajatel veel on. Väga meeldiv koht einestamiseks.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et veetsime järjekordse huvitava nädalavahetuse ning võime Viljandit puhkusekohana soojalt soovitada.

Kui sulle meeldis Ando ja Krista lugu Viljandimaast ja/või soovid, et nad reisimängus järgmisesse vooru saaksid, siis anna oma hääl siit.