Muinasjuttu jutustas ja etendas lastele meie raamatukoguhoidja Marika Matvere. Mõte teha näidend tekkis tal kevadel, kui ta külastas Prangli raamatukogu ja nägi seal hundi käpiknukku. Suvel tõi raamatukogu juhataja lisaks ka nuku, kus oli käpik viie põrsakese peaga. Alguses mõtles Marika teha muinasjutu kahe olemasoleva baasil, võtteks aluseks muinasjutud kolmest põrsakesest ja kurjast hundist ning hundist ja seitsmest kitsetallest. Mida rohkem ta aga selle üle mõtles, seda igavam mõte tundus ja kui ta kuulas reportaaži Eesti jalgpallikoondise mängust ning nägi kapis klaasi taga golfipalli, tuli mõte teha hoopis teistsugune muinasjutt. Hundi nukk ei olnud ka väga kurja väljanägemisega ja tekkis mõte, et ta võiks muinasjutu lõpuks heaks hakata. Kuidas teha vahet kurja ja hea hundi vahel? Sealt tuli mõte panna hundile kaela lips.

Kuna etendus toimus raamatukogus ja erineva vanusega lastele, siis ei saanud see olla väga pikk. Kõik need tegurid kokku andsidki just sellise näidendi, mida 20. oktoobril Viimsi raamatukogus näha sai. Etenduse video on üleval raamatukogu YouTube'i kontol:

Majakese muinasjutu tarvis valmistas raamatukogu sage külastaja Mari-Liis Lään. Pärast muinasjutu vaatamist tutvusid väikesed külastajad lasteraamatute valikuga ja said ka ise raamatuid vaadata ning koju kaasa laenutada. Järgmine muinasjutuhommik toimub juba 17. novembril, seekordse muinasjutu pealkirjaks on "Hunt ja rebane".

Esmaspäeva, 22. oktoobri pärastlõunal oli kohtumine sarjast "Tuntud inimene raamatukogus", kui raamatuid laenutamas ja külastajatega vestlemas olid vallavalitsuse kommunikatsiooni- ja arendusjuht Mailis Alt ning Lubja külavanem ja vallavolikogu liige Raimo Tann. Tundus, et rahule jäid nii meie kui nemad. Nad olid väga osavõtlikud ja kiired õppijad teeninduses ning soovisid teada saada, kuidas meie raamatukogul läheb. Mailis Alt soovis teinegi kord meile appi tulla. Täname nii Mailist kui Raimot kui ka kõiki kannatlikke lugejaid, kes sel ajal raamatukokku sattusid ja uutesse laenutajatesse sõbralikult suhtusid.

Teisipäeval, 23. oktoobril toimus Keilas Harju maakonnaraamatukogus raamatukogude elektronkataloogi URRAM uue versiooni koolitus, millest võtsid osa pooled meie valla rahvaraamatukogude kollektiivist.

Seetõttu jäid meil personali vähesuse tõttu sel aastal toimumata Eesti raamatu päeva üritused.

Kuna 2013. aastal rakendub URRAM'i versioon, siis ei ole me pidanud hetkel mõtekaks hakata lugejatele korraldama praeguse e-kataloogi koolitusi, vaid korraldame need siis, kui uus programm toimib ja see meile endile hästi selgeks on saanud. Kolmapäeval, 24. oktoobril kohtusid kõik soovijad ja lugejad kirjanik Tõnu Õnnepaluga.

Panime selleks päevaks uuesti välja ka kõik autori poolt kirjutatud raamatud, mis meil olemas olid. Kirjanik tutvustas kokkutulnutele oma uut raamatut "Mandala". Pärast katkendite ettelugemist raamatust tekkis kirjanikuga raamatus kirjutatust elav keskustelu, mis kasvas üle üldiste eluliste küsimuste, probleemide ja murede aruteluks. Kohtumise filmisime ka üles ning lähiajal on plaanis see ka raamatukogu YouTube'i kontole lisada.

Õhtu päädis Tampe pagarite poolt valmistatud raamatukaane kujundusele sarnaneva viimistlusega tordi söömisega. 

Raamatukogu oli avatud rohkem kui tavalistel päevadel

See tortki oli nagu mandala, mis tehti ja söödi ära. Kirjanik jäi korraldatud üritusega rahule. Loodame, et ka kohale tulnud viimsilased. Kohtumisest valmivad artiklid ka Harju Elu ja Viimsi Teataja ajakirjanikelt, kes mõlemad kohtumisest osa said.

Neljapäeval 25. oktoobril oli raamatukogus võimalik tutvuda raamatukogu köögipoolega.

Kahjuks tuli tutvuma ainult kaks lugejat, see eest oli neil siiras huvi ja soov teada, mis tegelikult raamatuga toimub, enne kui ta jõuab lugejani. Üks lugejatest oli 2. klassis käiv tüdruk, kes veetis raamatukogus kogu päeva ning loobus isegi emaga kinno minekust, sest talle meeldis siinne töö nii väga. Ta oli väga aktiivne uurija, saamaks teada kes täpselt, kuidas ja mida raamatukogus teeb. Teine külaline töötab ise ühes eesti kirjastuses. Mõlemad külalised said proovida ka laenutamist ning teisi töid, mida raamatukoguhoidjad päevast päeva teevad.

Kõik töötajad, kes sel ajal tööl olid, said tutvustada oma töövaldkondi ja tutvuda kõigi raamatukogus olevate ruumidega, mille vastu nad huvi tundsid. Sellist päeva soovime korraldada ka järgmisel aastal ning loodame, et huvilisi on siis veelgi rohkem.