Kontsert kuulatud, asuti degusteerima virkade perenaiste poolt küpsetatud kooke ja pirukaid, mida jagus nii silmailuks kui ka kõhutäiteks. Omavahel mõnusalt vesteldes möödus aeg märkamatult ja liigagi ruttu ning lõpuks tuli end koduteele sättima hakata. Kuid lahkuda ei saanud päris niisama, enne veel tuli tunnustada kõiki maitsvaid suupisteid valmistanud häid perenaisi.

Suur tänu ka minu poolt kõigile, kes aitasid küpsetistega katta kohvilaua või ürituse korraldamisel meile abiks olid. Soovin möödunud rahvusvahelise eakatepäeva puhul kõigile pensioniealistele sära silmadesse, rõõmu südamesse ja tugevat tervist igapäeva tegemisteks ja toimetamisteks!

Rahvusvaheliselt tähistatakse eakatepäeva 1. oktoobril eesmärgiga tunnustada neid inimesi, kes oma elu- ja töökogemustega on juba panustanud ühiskonna igapäevaseks toimimiseks ning teadvustamaks, et eakas olemine ei tähenda veel ühiskonnaelust kõrvalejäämist ja üksiolemist. Nagu on öelnud kreeka filosoof Demokritos (460-370 eKr): „Elu ilma pidudeta on nagu pikk teekond ilma vahepeatusteta."