Eesti Kunstiakadeemia (EKA) õppejõud arhitekt Jaan Tiidemann, kes on juba aastaid tegelenud Lahemaa külade struktuuri ning säili­nud majade uurimise ning ülesmõõdistamisega, mida on tehtud koos EKAtudengi­tega, kelle suvepraktika käi­gus teostatud mõõtmistööd moodustavad Jaan Tiide­manni uurimusele olulise tausta, on EKA poolne eest­vedaja. Projekti kaasatakse asustusega tegelevad 4. kur­suse tudengid.

Vihula valla arengut tu­leb vaadata komplekselt. Uued arendused, nagu kerg­liiklustee Võsu ja Käsmu vahel, Võsu sadam, laulu­lava jne, peavad üksteist siduma ja toetama. Iga uus ehitis annab kohalikule elule midagi juurde, samas peavad need rajatised omavahel sobima ja moodustama terviku nii Võsul kui ka kogu Vihula valla piires. Võsu Teo ­kuulsus ja hiilgus on vaja taas ellu äratada, et oleks koht Põhjarannikul, kus on mugav puhata, elada ja töötada.

EKA Arhitektuuritea­duskonna dekaan/külalis­professor Toomas Tammise tagasiside projekti osas on järgmine: „EKA poolt on projekti eestvedaja Jaan Tii­demann, kes on nüüdsest ka värske EKA doktorant ning tema uurimustöö üks olulisi küsimusi ajalooliste struk­tuuride kõrval on võimalike tulevikustsenaariumide välja töötamine ajaloolistele ning praeguseks üha hõre­damaks muutuvatele Eesti küladele. Küsimused Võsu tulevikust, kui ühest võima­likust näitest Lahemaa asus­tusega tegelemisel, tundusid olulised nii Keskkonnaameti esindajatele kui ka võimali­kud integreerida meie õppe­kavas asustusega tegele­vasse 4. kursuse projekti ja/või Jaan Tiidemanni uuri­mustöösse. Seega on alus tegevuseks üsna lai ja huvi mitmepoolne".

EKAst loodame seda, et  tekiks Võsu jaoks moodne kaasaegne visioon. Ajaga tuleb kaasas käia, tänapäeva inimene on palju nõudlikum oma ümbritseva suhtes. Tu­dengitel on mõte lahti, nende kaasamisega tahaks siin mingit elevust tekitada.