Tema teostes kujutatu geograafia ei piirdu ainult Karepaga. On Võsu, Altja, Palmse, Vihula jne. Tema isikunäitused on olnud nii maakonna galeriides kui ka meie valla eksponeerimiskohtades, rääkimata Moskvast, Pekingist, Portugalist ja mu dest maailmanimedest. Korduvalt on tema näitused olnud üleval Palmses.

Tänu oma tuntusele on ta kuulsust toonud ka Vihula vallale. Viimatise näitena võib tuua siinkohal tema esinemise Prillitoosi saates valimispäeval, 20.oktoobril 2013.

Ta rikastab juba oma olemasoluga kohalikku kultuurielu.

AASTA TEGIJAD
Eisma sadam

Sadama rekonstrueerimine ei ole ühe aasta töö, seda enam on hinnatav tehtud pingutus ja tulemus ühe väikesadama taastamise puhul.

Arvestades valla 100 km pikkust merepiiri, ning ainukest toimivat Vergi sadamat, on ligi 50 sildumiskohaga sadama avamine vallale väga heaks reklaamiks. Samuti on Eisma sadam kohalikele kaluritele turvaliseks kodusadamaks.

Arma Hipoteraapia- ja Ratsakeskuse (MTÜ Arma HRK)
Mare Kalme ja Arvi Annimäe

Arma ratsakeskus on tegutsenud juba mitu aastat ja selle edasiarendamisega on pidevalt ja sihikindlalt tegeletud.

Tänavune aasta aga on olnud eriline, mis on saavutatud järjekindla ja entusiastliku töö tulemusena.

2013. aasta 20. oktoobril toimus ratsakeskuse avamine, mis on rajatud nõukogude ajal ehitatud ja siiani tühjalt seisnud vanasse suurde lihaveiste laudakompleksi, mis neil õnnestus osta endiselt välismaiselt omanikult. Siiani seisis see tühjana ja lagunes, sest omanik ei suutnud sellega midagi ette võtta. Mais korraldati esimesed heakorratalgud, sest farmi ümbrus oli väga räämas ja võssa kasvanud ning laudas sees vana sõnnik. Tänaseks on oma pere, sõprade, trennilaste ja tuttavate abiga loodud keskus, kus on võimalik ilmastikust sõltumata vanast heinaküünist ümberehitatud maneežis ratsutada.

Hobustele on ehitatud tall 12 latriga, vabapidamisboks varssadele ja noortele hobustele, klubiruum ja puhkeruum ja ruumi arendamiseks on veel küllaga.

Koostöös Eesti Endurance ühinguga korraldati siinmail esimene kestvusratsutamise võistlus, kus osales kogu Eesti selle ala paremik üle 30 võistluspaari.

Oma tallist osales 6 võistluspaari, kes algajatena läbisid kõige lühema distantsi 29 km, pikim distants oli 81,5km. Võistluse direktor oli Mare ja rajameister Arvi. Rajad kulgesid Karepa kandi kaunil maastikul ja olid väga vaheldusrikkad ning rasked.

See oli suur ja vastutusrikas töö ning hästi korraldatud võistlus ja kuna osalejaid oli üle Eesti, siis see tõi tuntust nii Vihula vallale kui ka looduskaunile Karepa kandile. Hea töö kiidab tegijat.

Osaleti aasta jooksul oma lastega ka teistel võistlustel üle Eesti. Aastat iseloomustab veel üks tähis: asutati ja saadi Haridusministeeriumilt koolitusluba huvikoolile Arma Ratsakool.

Koostöös Kiikla ja Tudulinna lastekodudega on välja töötatud ratsutamisprogrammid seal elavatele lastele. Selleks, et sellist teenust osutada omandas Mare vastava hariduse Tartu Ülikoolis.

Meelelahutuskoht Ukulele

Võsul Mere tänav 27 avati 21. juunil 2013 meelelahutuskoht UKULELE. Avatud oldi nädala lõppudel.

Esimesed esinejad nagu Jaak Juhanson, Taavi Peterson, ansambel „Pööriöö" tulid perenaise kutsel.

Erilist reklaami polnud, aga teated toredast kohast käisid suust suhu. Nii külastajad kui esinejad hakkasid oma tuttavaid kutsuma Ukulelesse esinema. Ka oli selliseid momente kui tuldi uksest sisse ja paluti luba esinemiseks. Ühed sellised olid noored USA'st, kes juhtusid ühel augustikuu laupäevaõhtul olema Võsul.

Eesti artistidest esinesid Jaak Juhanson ja Krista Citra Joonas, Ukerdajad, Di Santo Duo, Taavi Peterson, ansambel Pööriöö, ansambel Trummsaurus, Punk'ifestival Villu Tammega ja veel väga palju huvitavaid esinejaid.

Perenaise hinnangul olid nad ilmselt üsna ainulaadsed nähtused Eesti maastikul, sest tuli nädalaid, kus laval oli kolm livekontserti järjest.

Seega kokku sattus Ukulelesse esinema 30 erinevat koosseisu/artisti ning kokku käis nende väikeselt lavalt läbi 73 muusikut/sõnameistrit.

Päris vahva tulemus! Kontserdid olid tasuta, küll aga käis ringi „pillimehe ämber", kuhu igaüks omal soovil ja lähtuvalt võimalustest võis poetada va kõlisevat.

Rahvast käis väga palju ning vaatajad-kuulajad olid rahul. Isegi see, et nad alati ruumi sisse ei mahtunud, vaid trepil kuulasid, ei heidutanud.

Hea kui selline ettevõtmine muutuks traditsiooniks.