Perekond Arula koduaed Vaekülas pälvis maakondliku III koha üldarvestuses. See koduaed paistab silma teadliku ja korrektse kujundusega (kujundajaks ikka pereema ise!) ning väga põneva kiviktaimlaga, mis laiub maakeldri katusel. Samuti on aias leidnud oma koha skulptuur, põnev looduslikust materjalist aiamööbel ning vanaisa endavalmistatud turnimispuud lastele, mis sulanduvad hästi ümbrusesse.

Elutöö preemia pälvis Erna Allikvee Ubja külast, kes oma aeda Tootsi peenraks kutsub. Leidmis- ja avastamisrõõmu on selles liigirikkas aias palju.

Perekond Konso koduaed asub Sõmerul ning sai auhinna just ridaelamu aiakujunduse eest. Komisjoni üllatas taaskasutuse põnevad ideed ning veesilmakeste rohkus tillukesel krundil. Vägev!

Perekond Praks Näpi alevikust pälvis preemia saladusliku aia eest. Esialgu tillukesena tunduv aed peidab endas põnevaid nurgakesi ja nn "üksi-olemise-kohti". Ka torkas silma puude ja põõsaste liigirikkus.

Kõik need aiad on loomulikult rajatud omaenda oskustega ja oma pere mõnusaks elamiseks. Seetõttu on suur rõõm, et aedade omanikud ei keela mõnikord ka teistel sinna sisse piiluda, nautida ning ideid koguda.

Eesti Vabariigi presidendi poolt ellukutsutud Kauni Kodu Konkurss toimub juba järgmisel aastal, komisjon külastab aedu mai lõpus. Ettepanekuid nominentide esitamiseks ootan kasvõi juba homsest meiliaadressile maia@someru.ee või tel 52 77 235