Sünnipäevapeole olid Pedaniku sõnul kogunenud sõbrad ja tuttavad ning paljud teekaaslased, kes seotud praeguse ja eelmise majaga, millest nüüd on saanud peokeskus.

15 aasta jooksul on huvikeskuse üritustel ja tegevuses osalenud ja keskust külastanud nii palju inimesi, et neist saaks mitmekordse inimketi ümber Viimsi. „Oleme eksisteerinud tänu neile inimestele, kes meie majas olnud on ja siia tulevad. Kui mujal valdkondades saavad masinad inimeste eest töö ära teha, siis kultuuris seda ei saa," ütles tegevjuht. Ita- Riina Pedaniku tänuloetelu tuli pikk: alustades huvikeskuse alustajatest Einost ja Leelost, juhatuse liikmetest, vallavalitsusest kuni ringijuhtide ja kõigi nendeni, kes ise huvikeskuses midagi harrastavad ja loovad ja ka oma lapsi siia tegutsema toovad.

Õnnitlejate seas esindasid vallavalitsust vallavanem Haldo Oravas ja abivallavanem Jan Trei. "Teie rüpest on välja kasvanud Viimsi Harrastusteater.

16 muusikali vähem kui 15 aasta jooksul - selle eest tahaks eraldi tänada Kalle Ermi," sõnas vallavanem Oravas. "Erilised tänud Ita-Riinale, kes on valla kultuurielus 26 aastat kaasa löönud ning huvikeskust pikki aastaid vedanud. Ma olen alati imetlenud Ita-Riina sära, energiat ja karismaatilisust.

Sa oled andnud Huvikeskusele näo," ütles abivallavanem Trei. "Kuivõrd meie vallas elab palju aktiivseid ja tegusaid inimesi lastest väärikateni, siis on Viimsi Huvikeskusel täita väga oluline roll leida meie lastele, noortele, täiskasvanutele ning eakatele meelepärast huvitegevust ja kaasa aidata vaba aja sisustamisel.

Siiani on Viimsi Huvikeskus sellega väga hästi hakkama saanud." Harjumaa Omavalitsuste Liidu esindaja rõhutas oma tervituses, et huvikeskusest on välja kasvanud suured tähed. Viimsi Päevakeskuse tegevjuht Lehte Jõemaa kiitis huvikeskust selle eest, et nad on Viimsisse toonud teatreid ja palju huvitavaid kontserte.

Rahvamuusikaansambel Pirita ja noortekapell tervitasid päevakangelasi selleks sündmuseks kirjutatud luuletusega, sooje sõnu ütlesid rahvatantsijate ja lauljate esindajad.

Sünnipäevakingituseks andis kontserdi käsikellade ansambel Campanelli.

Tasub teada

Viimsi Huvikeskus korraldab valla traditsioonilisi kultuurisündmusi nagu näiteks lauluvõistlus "Viimsi Laululaps", vastlapäeva tähistamine, beebide vastuvõtt jpt.

Huvikeskuses tegutseb pidevalt umbes 40 huviringi, milles osaleb üle 800 inimese.

Lisaks huviringidele saab siin majas külastada teatreid ja kontserte. Samuti saab rentida ruume tähtpäevade ja sündmuste tähistamiseks.

Viimsi Huvikeskuse allasutustena tegutsevad Viimsi ja Randvere Noortekeskus ning Prangli Rahvamaja.