Selle käigus töötatakse välja keskkonnasõbraliku ja säästva arengu põhimõtteid järgiva kooli kontseptsioon ning korraldatakse vastavateemaline nädal, luuakse Eesti-Islandi õppematerjalid ning arendatakse matemaatika ja loodusainete suunda. Projekt on saanud rahastust EMP ja Norra stipendiumiprogrammi kaudu.

Projekti raames toimus 16.- 19. oktoobrini algatuskohtumine, kus koos Islandi partnerkooliga Fjöbrautaskolinn vid Armula lepiti kokku projekti tegevustes ning genereeriti ühiselt ideid projekti käigus valmiva jätkusuutliku kooli kontseptsiooni ja õppematerjalide kohta.

Projekti juhivad Viimsi Koolist Maarja Urb ja Karmen Paul ning meeskonda kuuluvad Kersti Ojassalu, Ivi Rammul, Vilve Roosioks, Merike Kaus, Alge Ilosaar, Peeter Sipelgas ja Ingrid Rõigas. Algatuskohtumisel osalesid Islandi kooli arendusjuht Helmut Hinrichsen ning loodusainete osakonna juhataja Jona Guðmundsdóttir.

Viimsis avalöögi saanud projekti järgmine kohtumine toimub kevadel Eestis, kui tulevad külla õpetajad Islandi partnerkoolist ja pannakse kokku ühine õppematerjal.

ja II kooliastmele suunatud projekti "Be active. Stay healthy!" eesmärk on tõsta laste ja noorte teadlikkust heaolust ning tervislikust eluviisist.

Projekti fookuses on vahetundide sisustamine. Samuti otsitakse meetodeid, kuidas innustada õpilasi võtma osa erinevatest (spordi) tegevustest. Projekti rahastatakse programmist Nordplus Junior.

28.-31. oktoobrini olid Viimsi Koolil külas viis õpetajat Leedu koolist Šiauliai Centro Pradine Mokykla (algkool) ja Soome Rantakylän koulu direktor ning inglise keele õpetaja.

Kohtumisel vaadeldi vahetunni- ja tunnitegevusi, kuulati ettekandeid projektis "Aktiivne ja turvaline koolipäev" osalenud koolidelt, jagati häid praktikaid ning arutati selle üle, mida igas koolis teha, et muuta vahetunnid aktiivsemaks.

Projektimeeskonda kuuluvad Greta Ammer, Birgot Tammik, Merit Eskel, Jaanika Pärnamägi, Merike Sepp suurest õppehoonest, Maarja Vaher, Eliis Ait, Kerti Rannisto, Kätlyn Kanarbik ja Maris Tuulik Karulaugu õppehoonest ning Kirsti Esperk Randvere õppehoonest. Projekti veavad Maarja Urb ja Karmen Paul.

Viimsis väga hea alguse saanud koostöö järgmine kokkuvõte toimub aprillis, kui projektimeeskonnad kohtuvad Soome Rantakylä koolis.