Maret Oomer kiitis ajalehele Harju Elu antud intervjuus Maardus esinenud kooliteatreid:

"Minu arvates oli see väga huvitav ja esinejate poolt mitmekesine," ütles ta. "Mind üllatas väga see, et kooliteatrid on ilusasti edasi arenenud. Pean oluliseks materjali, mida õpilastega mängitakse. Sellel festivalil oli väga rasket, huvitavat materjali," sõnas ta. Maret Oomerile avaldas muljet ka omalooming, juhendajate ja õpilaste endi loodud lavastused. "Need on rohkem mängulisemad. Ääretult tähtis on mängida ka väärtuslikku kirjanduslikku materjali, sest see annab lastele palju juurde. On suur rõõm, et Harjumaal on suhteliselt palju kooliteatreid ja tase on kõrge. Materjalivalik, mänguoskus ja noorte näitlejate näitljameisterlikkus tõuseb. Ütlen ka seda, et mängu ausus on tõusnud. Mängida ja midagi näidata pole kõige tähtsam, vaadata on hea ikka seda, mida vaatajale pakutakse siiralt ja ausalt."

Kahe lõbusa, huvitava, kuid ka väsitava päeva lõpuks saadud tulemused rõõmustasid Viimsi Kooli vägagi.

Algkooli trupi esitus "Isevärki koolitund" pälvis I laureaaditiitli (juhendajateks Elle Toper, Age Toomsalu, Maido Saar).

SEE-teatri esitus "Porgand siiliga" (juhendajateks Maria Usk ja Maris Tuulik) sai eripreemia ansamblimängu eest.

Põhikooli näitetrupi EKSPERIMENT etteaste "Oluline on otsustamine ehk Mitte ainult "Libahundist"" Külli Tähti juhendamisel tuli samuti I laureaadiks. Parima meespeaosatäitja preemia vääriliseks peeti Raul Grossi.

Gümnaasiumi trupi K.O.K.K. (Kunstiliselt On Kõik Korrektne) lavale toodud "Armastuse odüsseia ehk Bad Hollenist Hollenbergi läbi Pozeni, Colzeni, Pozeli, Suzeri, Tozeri, Bazeli, Rulzeni, Fazeli, Palzeni, Alzeni, Balzeni, ja tagasi" lugu Eva Kalbuse juhendamisel võitis GRAND PRIX. Parima meespeaosatäitja tiitliga premeeriti Oliver Rauamit. Ühtlasi sai lavastus ära märgitud ka parima muusikalise kujunduse eest.

Gümnaasiumi vabariiklikule festivalile Rakverre sõitis näitetrupp K.O.K.K. ja talle omistati seal laureaadi preemia. Žürii kiitis lavastuse puhtust, dünaamilisust ja esituse kergust, kõlavaid hääli ja musikaalsust. Raadioteatri juht Toomas Lõhmuste võrdles lavastust kunstiteosega, mis publiku silme ette maaliti. Hindajatele meeldis, et trupis on koos nii erinevas vanuses õpilased (5.-11. klass) ning oli tajuda tugevat ansamblitunnetust.

Põhikooli vabariiklikul festivalil Põlvas pälvis näitetrupp EKSPERIMENT kõige kõrgema auhinna, GRAND PRIX, mida näiteks eelmisel aastal välja ei antudki. Žürii oli vaimustuses lavastuse kompositsioonist, mõtteselgusest, puhtusest ning rütmide esitusest. Esile toodi trupi tugev koosmäng nii üldiselt kui ka individuaalsed esitused erinevates stseenides. Suurima tunnustusena mõjus noortele ehk kohe pärast etendust antud tagasiside, kui lavastaja Valter Uusberg ütles trupi ruumi sisenedes lihtsa lause sissejuhatuseks: "Aitäh teile selle kingituse eest! See oli meile elamus, nautisime iga hetke."

Greta Liisa Grünberg pälvis Mari rolli eest eraldi veel ka näitlejapreemia.

Õnneks ei piirdu K.O.K.K. ja EKSPERIMENT vaid festivalidel esinemistega, vaid nende töid on võimalik maikuus näha kõigil huvilistel.

12. mail oli teatriõhtu Viimsi Koolis. Etendusid: "Porgand siiliga" - SEE-teater; "Oluline on otustamine ehk Mitte ainult "Libahundist"" - EKSPERIMENT; "Armastuse odüsseia" - K.O.K.K.; "Mäng" - EKSPERIMENT.

14. mail on kõik oodatud Rannarahva Muuseumisse, kus muuseumiöö raames etenduvad kell 20.00 "Armastuse odüsseia" ja kell 21.00 "Oluline on otsustamine ehk Mitte ainult "Libahundist"".

20. mail astutakse Jõelähtme Rahvamajas üles sama kavaga millega Rannarahva Muuseumis. Teatriõhtu algusaeg on Jõelähtmes kell 19.00.

 Kõik etendused on tasuta!