Kooliõuel võis näha firmade telkide ees ja sees ning stendidel kõikvõimalikke seadmeid ja masinaid, samas olid selgitusi andmas firmade ja asutuste esindajad, kelle igapäevategevus on seotud elanike turvalisusega.

Viimsi vabatahtlik merepääste eksponeeris kiirkaatrit ja korraldas lisaks päästevestide selgapanemise võistlusele ka kiirkaatriga sõite merel, Tallinna Kiirabi inimesed õpetasid kunstlikku hingamist tegema ja see pakkus paljudele lastele huvi, sest nuku peal sai ise järele proovida, kui kerge või raske selline tegevus on.

Päästeamet lasi rahval oma käega tule kustutamist proovida, politseinikud jagasid lastele liiklusülesandeid ja ülesandeid said lahendada ka need, kes astusid
Operation Lifesaver
i telki, kus kõneldi rongiliikluse turvalisusest. Nagu selgus viktoriinivastustest, on kõige ohutum sõita rongi viimases vagunis! Auhindu, infolehti jm põnevat kaasavõtmiseks jagati väga mitmel pool.

Kaitseliidu Harju maleva mehed olid näha toonud kogu ühe mehe muljetavaldava varustuse. Selles olid kiiver, seljakott, rakmed, kuuli- ja killuvest, labidas, patrullkott, kolmeosaline vorm ja telkmantel, Rootsis valmistatud 5,4kilone relv ja salved. Kokku umbes 35 kilo! Lisaks veel telk, kuhu terve jagu mehi sisse mahub.

Tallinna Sadam viis huvilisi bussisõidule sadamaga tutvuma. Päeva avamisest oli möödas vaid veerand tundi, kui juba oli nimekirjas 15 soovijat. Kohal oli ka Eesti Naabrivalve, kelle stendi juures sai tutvuda valvesignalisatsioonisüsteemiga.

See liikumis-, suitsu-ja ukseanduriga süsteem on ühendatud viie telefoninumbriga ning toimib nagu tehniline naabrivalve. Seda soovitab Eesti Naabrivalve.

Kõige rohkem elevust tekitas ning kõige pikem ja kannatlikum järjekord oli OÜ Autosõit ekspositsiooni juures, kus pöörleva Toyota Aygo sees sai järele proovida, mis tunne on autos pea alaspidi olla. "Mõnus, lahe," ütles autost väljudes Viimsi Kooli 7. klassi õpilane Linda. "Naerma ajas," lisas tema klassiõde Pille-Riin. Samal ajal oli ka koolimajas rohkesti rahvast, eelkõige lapsi ja lapsevanemaid.

Koolis oli samal päeval avatud infolaat, kus Viimsi valla lastele ja täiskasvanutele tutvustasid oma tegemisi huvi- ja spordiringid ning -klubid. Pakkumisi ja võimalusi oli nii palju ja nii mitmekesiseid, et igale huvile ja soovile võis leida midagi sobivat. Kooli lavalgi käis pidevalt tegevus: esinejad vaheldusid, näidates oma oskusi, mida saalis reklaamitavates ringides ja klubides õpitud.

Kohapeal sai osta kilekaasi ja töövihikuid, sukki- sokke ja sõnaraamatuid. Kel kõht tühjaks läks, sai õpilaste kohvikule liginedes üllatuse osaliseks. Viimsi Kooli näiteringi "Eksperiment" liikmed olid müügiks toonud hulga omaküpsetatud maitsvaid soolaseid ja magusaid hõrgutisi, mida ka ise müüsid eesmärgiga koguda raha Milanosse näiteringide festivalile sõiduks. Üllatuseks oli küpsetiste hinna ja kvaliteedi suhe - maitsev ja taskukohane.

Ilus ilm soosis rahvast kodunt välja tulema kogu perega ja keegi ei pidanud seda kahetsema - nii kooliõuel kui sees oli uudistamist ja põnevust igaühele.