Sel aastal registreerus võistlusele 225 robotit, mis on suurim võistlevate robotite arv Robotexi ajaloos. Võistlust külastas ka ÜRO peasekretär Ban Kimoon.

Teadmiskeskuse Collegium Eruditionis egiidi all tegutseva robootikaringi õpilased osalesid sellel üritusel esimest korda joonejärgimisvõistlusel.

Viimsi Kooli meeskond koosseisus Rasmus Kallas 4.G, Robin Rio Kreem 4.F, Andreas Proos 4.F ja Kristian Erik Papp 5.C saavutas pingelises võistluses esikoha! Meeskonda juhendas Aleks Koha.

Joonejärgimisvõistlus on üks populaarsemaid robotite võistlusi maailmas ja Robotexil korraldati seda kolmandat korda. Joonejärgimisvõistlusel on robotite ülesanne läbida võimalikult kiiresti väljakule musta joonega maha märgitud rada. Kaks robotit võistlevad paralleelselt identsetel väljakutel.

Roboti ehitamisel on vaja leida tasakaal kiiruse ja stabiilsuse vahel. Viimsi Kooli meeskonnal õnnestus ehitada ja programmeerida selline robot, mille kiirusele ja stabiilsusele vastast ei olnud ning üksteise järel pidid kogenud konkurendid tunnistama meie meeskonna paremust.

Robotex on eelkõige noortele suunatud tehnikateaduseid populariseeriv iga-aastane üritus, mille peamine eesmärk on tõsta noorte huvi tehnoloogiahariduse vastu. Selle tulemusena tekiks jätkusuutlik hulk edukaid interdistsiplinaarseid (mehaanika, infotehnoloogia, elektroonika, tootedisain) insenere ja erialaspetsialiste, kes orienteeruksid mehhatroonika valdkonnas ja omaksid kogemusi meeskonnatöös nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil. See on üks meede, mis kindlustab Eesti konkurentsivõime teaduspõhises arendustegevuses ning tootmises laiemalt.