Alates Eesti taasiseseisvumisest on laskesport Viimsi vallas osalt omaaegsete juht- figuuride manalateele mineku, osalt ühiskonna spordieelistuste muutuse ja alarahastamise tõttu pidevalt langenud. Kahjuks on selline trend ka teistes Eesti piirkondades, mis on viinud olukorrani, kus riik, mis kunagi hiilgas oma laskespordi tulemustega ning noppis maailmameistrivõistlustelt esikohti ja võidukarikaid, on sisuliselt unustamas seda spordiala. Siinkohal tuletaks meelde, et ka Tallinna Loomaaed asutati tänu laskespordile. Oli ju esimeseks loomaaia eksponaadiks Eesti laskurite võidutrofee – ilves. See kõik annab tunnistust, et eestimaalane omab harvaesinevat soodumust selle alaga tippsordi tasemel tegelemiseks.

Tänaseks on Viimsis elavad laskurid, kellel endalgi nii mõnigi meistritiitel ette näidata – Arles Taal, Jaanus Mugu – võtnud nõuks muuta eelpool kirjeldatud trendi ning asutada Viimsi Laskurklubi. Viimsi Laskurklubi põhieesmärk on arendada kohalike tüdrukute ja poiste (hetkel 2.–4. klassi vanuserühm) laskespordialaseid teadmisi ning valmistada andekaid ette sisenemiseks tippsporti.

See kõik sisaldab endas nii laskealaste teadmiste, ohutustehnika kui ka füüsilise ettevalmistuse jm vajaliku edastamist ja harjutamist. Lisaks sellele tutvustatakse osalejatele laskespordi kõiki võimalusi ja erinevaid alasid alates püstolialadest, lõpetades Field-Targetiga. Alustatakse traditsiooniliselt põhitõdedest – laskmine õhupüssist toelt (vt juuresolevaid pilte). Loomulikult osaletakse ka võistlustel.

Klubi loojad on võtnud oma eesmärgiks, et osaleja ei pea muret tundma ala harrastamiseks vajaminevate kulukate vahendite – relva, laskemoona, märklehtede jm varustuse soetamise pärast. Need ootavad kasutajaid juba treeningtundides ees, sest kalleid isiklikke spordivahendeid saab alati soetada siis, kui on tekkinud selge tahtmine ja arusaam tulevikusaavutustest ja -soovidest.

Viimsi Laskurklubi treeningtunnid toimuvad teisipäeviti ja neljapäeviti kell 14–15 Viimsi Kooli Karulaugu koolihoone võimlas, 2. korrusel, sissepääs koolihoone poolt. Kontakt viimsi.laskurklubi@mail.ee.

Huvilised on oodatud!