Väga heaks toetajaks ja abiliseks on olnud projekti algusest peale ka teine juhatuse liige Ene Lill. Tema koostas algselt ka ajakohastatud muinasloo meie metshaldjatest, mis leidis meeldiva heakskiidu ka partnerite poolt. Siis aga otsustas juhatus esitleda meie muinasjuttu tõepärasemana ja kultuurilist väärtust omava lahendusena. Hea sõnaga tahame tänada Viimsi vallavanemat Haldo Oravast, kes nõustus klindiraja valikuga muinasjuturaja kujundamiseks ja aitas kaasa selle teostusel.

Sel aastal korraldati projekti vaheetapi täitmiseks konverentsid ja festivalid aprillikuus Leedus, juunikuus Poolas, juulikuus Slovakkias ja septembrikuus korraldasime juba ise Viimsi valla baasil meie piirkonnas. Selle skulptuuri saamislugu erines oluliselt meie Poola partnerite möödunud aasta sügisel Lubja küla külaplatsile paigaldatud oma muinasjuttu tutvustava Hiirte Lossi maketist, sest meie soov oli paigaldada muinasjutukangelase aegadele ja oludele vastu pidav skulptuur.

Selleks kuulutasime välja F. R. Kreutzwaldi Eesti Ennemuistsete juttude ainetel loodava skulptuurikonkursi ning laekunud 11 tööst valis žürii välja Tauno Kangro Põhja Konna. Selle skulptuuri avamine 28.09.2013 Viimsi klindiastangu all kujuneski meie seminar-festivali tähtsaimaks ürituseks. Kena teksti, mis järgneb ja peagi stendile tuleb, koostas Ene Lill. Kogu projekti rahastamine summas ca 22 000 € toimus Lubja külavanema Raimo Tanni poolt koostatud projektitoetuse taotluse alusel Leader programmi vahenditest. Vastavalt Leader programmi tingimustele oli vaja leida vahendid ka külaseltsi 10% osaluse tasumiseks. Selle osa tasumise eest täname Viimsi Vallavalitsust. Veel täname Lubja küla elanikke Jaan Papagoid, Indrek Pappelit ja Urmas Nimmerfeldti toetuse eest. Tänu neile saame projekti lõpule viia.