Lisaks sõjaväeorkestrite kujundliikumise numbritele pakkus Tattoo suurejoonelist kogupere vaatemängu - kahe ja poole tunnise etenduse sisse mahtusid tantsijad Austraaliast ja Kanadast, rulliluuisutajad Eestist, võimlejad Taanist, akrobaadid Saksamaalt, mootorratturid Prantsusmaalt.

Esinejaid oli tulnud kokku üle terve maailma: Austraaliast, Taanist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Uus-Meremaalt, USA-st, Inglismaalt, Kanadast ja Eestist. Eestit esindas rulluisuklubi Rullest.

Nimetatud üritus on väga suure kohaliku tähtsusega ning meie uisutajate esinemist kajastati ka kohalikus ajakirjanduses ja televisioonis. Igal õhtul jälgisid üritust VIP tsoonis aukülalised, kelleks olid välisriikide kindralid, aukonsulid, kõrgema auastmega ohvitserid, ümbruskonna linnapead ja kubernerid ning teise riikide tattoode korraldajad.

Koos treenerite Piret ja Rita Rinkiga esines Tattool 18 Rullesti tüdrukut. Viimsi vallast osalesid R.N.S.I. Tattool Laura Liisa Katariina Jürgenson, Annika Jõemägi, Elis Taal, Eeva-Laura Lõoke, Liisa Tolli, Anu Valkna, Triinu Harro, Brigitta Randveer, Laura Õunapuu ja Kadri Kukk. Kõik valikrühma tüdrukud on rulluisutamisega edukalt tegelenud juba 5-14 aastat, neist noorim, 12-aastane Laura Liisa Katariina Jürgenson on treeninud juba seitse aastat.

Kuna tegu oli väga vastutusrikka esinemisega, siis eelnes sellele pikk harjutusperiood, kus treeniti seitse tundi nädalas. Rullesti 80 uisutaja seast valiti välja 18 kõige tugevamat. Palju aitas kaasa ka uisutajate varasem suur võistluskogemus - Rullesti tüdrukud on saavutanud nii EM-il kui ka MM-il kõrgeid kohti: 2006. aastal tuldi Euroopa meistriks ning mitmel korral on EM-il oldud esikolmikus.

Kanadasse jõudes ootas tüdrukuid ees tihe ajagraafik. Nädal enne esietendust algasid proovid ja läbimängud. Et kõik etteasted omavahel hästi kokku sobiks, oli mõnel päeval koguni kolm etenduse läbimängu ning sinna vahele tuli veel mahutada kohtumised meediaesindajatega ning esinemised televisioonile. Hoolimata väga tihedast ajakavast harjusid Rullesti tüdrukud 6-tunnise ajavahega ning nautisid igat treeningut ja esinemist.

Rullest tüdrukud esinesid kahe kavaga: kujunduisutamise kavaga "The Chronicles of Narnia" ning showkavaga "Shaun the Sheep". Mõlemad kavad võeti rahva poolt hästi vastu ning osutusid koguni paljude lemmiknumbritekski.

1. juulil toimusid Halifaxis Kanada iseseisvuspäeva pidulikud üritused ning osalesime koos kõigi teiste esinejatega Kanada päeva paraadil. Rongkäigul tutvustati rahvale militaartehnikat ning ka kõiki R.N.S.I. Tattoo esinejaid.

Viimasel päeval avanes suurepärane võimalus külastada looduskaunist rannikut Peggis Cove. Ekskursiooni sinna organiseeris Eesti aukonsul Nova Scotias Jaan Soosaar koos teiste Kanada väliseestlastega.

Pärast hästi õnnestunud etteastet Royal Nova Scotia International Tattool kutsuti Rullesti esinema ka mitmetele teistele rahvusvahelistele tattoodele.

Rullest võtab sügisest algajate rühma vastu uusi tüdrukuid vanuses 7-14 eluaastat. Treeningud toimuvad Viimsi spordihallis ja Viimsi Koolis. Täpsem info ja registreerimine: piret@ rullest.ee, www.rullest.ee.