Kalatelgis jaotas muuseumirahvas kalaroogade retsepte, harrastuskalastaja Ülar Linnuste õpetas praktilisi ahvenate fileerimise nippe. Rannarahva Muuseumi perenaine Koidu keetis tulel kahes supipajas maitsvat klassikalist uhhaad.

Võrtsjärve ääres asuva Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskusest sõitis kohale kaladest vast küll kõike teadev vanemteadur Arvo Tuvikene, kes tõi akvaariumitega kaasa väikse valiku Eesti kaladest. Räägiti kaladest ning nende meeltest: haistmisest ja kuul-  misest ning kalade tehtavatest helidest, mida saab jätkuvalt kuulata Rannarahva Muuseumisse, kus maikuu lõpuni on Eesti kalade fotonäitus.

Harrastuskalastajad suitsutasid suitsutuskapis imemaitsvat lõhet meemarinaadis. Kes ei jõudnud kalapäeval kalasuitsutamist selgeks õppida, võib tulla osalema kalasuitsutamise õpitubades mis toimuvad 20., 23., 24. ja 26. mail hommikupoolikutel, palume soovijatel eelnevalt registreeruda telefonil 606 6941 või e-posti aadressil ehakai@rannarahvamuuseum.ee

Viimsi Taluturg toimub aastaringselt igal laupäeval kell 10-14 Viimsi Vabaõhumuuseumis. Kel oma kodu aiasaadusi üle kipub jääma, võib nendega laupäeva hommikuti turule tulla, kõik värske on väga oodatud.

Et toetada kohalike rannakalurite tegevust, on igal laupäeval taluturule oodatud ka kõik kalurid, kes värske oma püütud kalaga kaubelda soovivad. Kaluritele on kauplemine ilma kauplemistasuta!

Kalapäeva lõppedes jätkus vabaõhumuuseumis tegevust hilisõhtuni, kuna algas muuseumiöö. Rannarahva Muuseumis toimusid menukad teatrietendused Viimsi laste esituses, vaadati Eurovisiooni finaali ning südaöösel nauditi õdusat kontserti Marek Sadama ja Tõnu Laikre esituses. Rannarahva Muuseumi külastas muuseumiööl hinnanguliselt kokku 250-300 huvilist. Esmakordselt tõi muuseumiöö eribuss pealinnast külastajaid ka Viimsisse, peatused tehti nii Eesti Sõjamuuseumis kui ka Rannarahva Muuseumis.