„Kohal on ubinapäeva iga-aastane külaline - suur iseliikuv mahlapress Hiiumaalt ning kõigil on võimalus väikese tasu eest lasta õunamahla pressida. Tuleb aga õunad masinasse kallata, anum alla panna ning mahl voolab kerge vaevaga, ainukeseks vaevaks jääb õunad ise kohale tuua.  Mahlapress töötab  sel aastal nii laupäevasel talgupäeval kui ka pühapäeval," lisas Mesipuu.

Ubinapäeval on müügil ka suures valikus õunu ja õunatooteid, viljapuuistikuid ning õunakorve. Turupäeva väliköögis aga toimub tervislikuks toitumiseks juhtnööre andev kokanduskursus ning normaalsest toitumisest peab loengu tunnustatud arst-toitumisnõustaja dr Kristel Ehala-Aleksejev.

Ubinapäevale on samuti oodatud  kõik imemaitsvad ja põnevad õunakoogid, mis saaks omavahel mõõtu võtta. Parima koogi valivad välja tõelised koogieksperdid Nami-Nami kokandusportaali looja Pille Petersoo eestvedamisel.

Mahlategemiseks on vajalik eelregistreerimine, selleks palume teada anda e-postil ehakai@rannarahvamuuseum.ee või telefonil  5100281. Märkida tuleb ka umbkaudne õunte kogus, mõõtühikuna palume arvestada kartulikotte.

Taluturg avab väravad 29. septembril kell 10.00 ning teemapäeva üritused lõppevad 15.00.  Ubinapäev on kõigile tasuta.

Ubinapäeva korraldamist toetab Eesti Põllumajandusministeeriumi programm „Eesti toit". Väliköögi kokanduskoolituse ning tervisliku toitumise loengu tegevust rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2012".

Külasta ka meie Facebooki lehte.