Koostöölepingu jõustumisel hakkab Viimsi vald toetama oma valla lasteaedade ja koolide bussitransporti Eesti Nuku- ja Noorsooteatri etendustele. Nii garanteerib Viimsi vald võimaluse oma noortele näha head teatrit ning harida end nukukunsti- ja teatriajaloo osas. NUKU keskus kingib omalt poolt igale Viimsi noorele tasuta muuseumikülastuse.

Eesti Nuku- ja Noorsooteatri direktori Meelis Pai sõnul on Viimsi valla initsiatiiv alustada teatriga koostööd uue publiku kasvatamiseks igati kiiduväärt. “Koostöö Eesti professionaalse laste- ja noorteteatriga on märk sellest, et vald hoolib oma elanike järeltulijatest ja soovib pakkuda neile kvaliteetseid kultuurielamusi. Kutsume üles teisi valdu järgima Viimsi eeskuju ning soodustama samal moel oma lastele kultuuri kättesaadavust.”

Sõpruslepingu allkirjastamist oli tulnud uudistama ka bussitäis lapsi Viimsist. Pärast pidulikku osa esinesid lapsed lauluga, siis söödi torti ja suunduti giidi juhendamisel nukumuuseumi imesid avastama.

Teatrist

  • Eesti Nuku- ja Noorsooteater (Eesti Riiklik Nukuteater) asutati 1952. aastal ja on tänaseks Eesti ainus professionaalne riiklik laste- ja noorteteater. Teatri rajas nukunäitleja ja -lavastaja Ferdinand Veike, kes juhtis teatrit ligi kolmkümmend aastat. Alates 2000. aastast on teatrijuhiks Meelis Pai.
  • Eesti Nuku- ja Noorsooteatri truppi kuulub hetkel 19 näitlejat, kollektiivis on 80 töötajat. 2006. aastast lisandus Eesti Riiklikule Nukuteatrile noorsooteatri nimetus, et tuua lisaks lastelavastustele sihipäraselt lavale ka noortele ja täiskasvanutele suunatud lavastusi.
  • Eesti Nuku- ja Noorsooteater on repertuaariteater, mängukavva kuuluvad nii laste kui ka noorte nuku- ja draamalavastused. Kaasaegseid nukuteatrivõtteid kaasavate lavastuste kõrval kohtab repertuaaris ka traditsioonilisi sirmilavastusi. Viimastel hooaegadel on rohkem tähelepanu pööratud noortele ja täiskasvanutele suunatud nukuteatri populariseerimisele. Lisaks toob Eesti Nuku- ja Noorsooteater lavale muusikale – nii maailmanimega kui ka algupäraseid.
  • 2010. aastal avati teatri kõrvalhoones Nukukunsti Keskus, mis ühendab nukumuuseumi, nukukunstialase teaduskeskuse, nukutöökojad ning Eesti Nuku- ja Noorsooteatri.