Nüüd, eelmisel nädalal oli Jaak Teppan taas Viimsis. Eesti Terviseradade toetust saanud Karulaugu n.ö teisel rajal tehtavaid töid vaadates oli ta äärmiselt rahul, et juba lähiajal, pinnase sulamise järel, saab sellele päris tõsist tööd nõudnud rajale lõpliku viimistluse anda. "Teades olemasoleva, esimese raja kasutamise intensiivsust sel talvel, on igati hea, et just siiasamasse koolide juurde lisandub uus osa," sõnas ta tunnustavalt.

"Ja muidugi on tähtis, et just koolidele annavad need rajad ühe täiendava väljas liikumise võimaluse, samas leiavad need kindlasti agarat kasutamist ka piirkonna elanike poolt."

Äärmiselt positiivse mulje jätsid talle ka Rohuneeme rajad. Seda sai seekord teha koos radade rajaja Kaido Metsmaga kõiki, veel lume all olevaid rajalõike rajamasinaga läbi sõites.

"Teil on äärmiselt hästi tehtud, korralike profileeritud kallete ja väljajooksudega rajad, igal pool on tunda Kaido Metsma asjatundja kätt," jäi Teppan rahule.

Tema sõnul on Eesti Terviserajad valmis toetama nüüd nende radade valgustuse ehitamisega seotud kulusid. Niimoodi saaks eelolevaks talveks vähemalt Püünsi poolt valgustamisega alustada ning olenevalt võimalustest siis ka keskuse enda radadel mõned ringid valgeks muuta. "Mulle tundub, et Rohuneeme radadega saate kõiki plaane teoks tehes ühed Põhja-Eesti parimad terviserajad, mille suurimaks kasutajaks saab ju teie oma kandi rahvas," tuli Teppanilt perspektiivi tunnetav kokkuvõte.

Veel põikas ETR tegevjuht ka Tammneeme ja Randvere vahele jäävale liikumisrajale, kuhu Märt Vooglaid on rajanud pea kahe kilomeetri pikkuse metsaraja. Nädalapäevad tagasi lisandus seal uus lõik, mis välistab nüüdsest sõiduteel liikumise ja on pärast lõplikku korrastamist äärmiselt vaheldusrikas ja muidugi suurepäraste merevaadetega.

Seekord jäid läbi vaatamata Randvere uue kooliga piirnevad võimalused, aga kuna Eesti Terviseradade koostööpartner on riigimetsi haldav RMK, saab just nende abi kasutades ka uue kooli juurde mõned huvitavad ja korrastatud rajad. Samuti lubas Teppan, et suve jooksul saaks abi ka metsateede märgistamine, mis Viimsi erinevaid asumeid ühendaks.

Metsateed tuleb liikumiseks korrastada ja talvel saab neil liikudes ka erinevate piirkondade suusarajad korras hoida. Seega veendus ETR tegevjuht, et prioriteediks arvatud Viimsi on liikumisradade tegemised korralikult käsile võtnud.