Viimsi vallale kuuluv AS Viimsi Vesi hakkab tegema põhjalikke ümberkorraldusi oma veemajanduses. Viimsi elanikud ei pea enam 1. märtsist maksma vee kasutamise võimaluse, vaid ainult tarbitud vee eest. Kindlasti hakkab vähem kostma nurinat ka vee kvaliteedi kohta, kuna peagi valmiv tsentraalne joogivee puhastusjaam tõstab tunduvalt vee maitseomadusi.

Tänu Euroopa Ühtekuuluvusfondi veemajandusprojektidele on tehtud Viimsis palju - kaasajastatud on 80% Viimsi poolsaare veemajandusest. Samas on vald pidanud omafinantseeringu katteks võtma suuri laene, mille tagasimaksmine nüüdseks enam nii teravalt tunda ei anna. See on ka üks põhjusi, miks Viimsi Vesi saab hakata järeleandmisi tegema vee hinnas.

Lisaks uuele joogivee puhastusjaamale on lähiaastatel plaanis renoveerida Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahendite toel Muuga reoveepuhasti, mis annaks Viimsi vee tarbijatele veelgi suurema hinnavõidu. Praegu suunatakse Viimsi reovesi Tallinna Paljassaare veepuhastusjaama ning kuna tegemist on piiriülese teenusega, siis on vald sunnitud maksma AS-ile Tallinna Vesi kallist reoveeteenuse tasu. Antud projekt on valla jaoks prioriteetne, kuna sõltumatus koostööpartneritest on igale ettevõttele suur pluss.

Viimsi Vee üks suurimaid eesmärke on võita juurde kliente, sest statistika kohaselt on viimastel aastatel Viimsi Veega liitunute arv väike. On selge, et kõrgete hindade ning jäiga hinnapoliitikaga enam jätkata ei saa. Hetkel on AS-il Viimsi Vesi eraõiguslikke kliente suurusjärgus 4000. Loodame, et uutel tingimustel liitub meiega ligikaudu 1500 uut tarbijat.

Vallale on oluline, et Euroopa Ühtekuuluvusfondi projekti toetusel rajatud veemajanduse taristust oleks kasu iga Viimsi elaniku jaoks. Viimsi Vesi teeb oma teenuse kättesaadavaks igale Viimsi kodanikule ja siinjuures ei tohi takistuseks olla vee liiga kõrge hind või teenuse vilets kvaliteet.

Kui kõik ettevõetud projektid õnnestuvad - käivitub joogivee puhastusjaam, valmib Muuga reoveepuhasti ning kogu poolsaar saab kanaliseeritud -, siis võib vabalt öelda, et Viimsi vald on täitnud oma kohustuse valla kodanike ja Euroopa Liidu poolt kehtestatud direktiivide ees. Loomulikult proovime ka edaspidi hoida langevas trendis vee hinda.