Valla kultuuri- ja spordiameti juht Ott Kask tutvustas valla liikumisharrastuse ja spordi arengukava projekti aastateks 2011–2014. Lähtudes Viimsi valla arengukavast on lähiaastatel ette nähtud investeeringud kergliiklusteede rajamiseks. “Harjumaa kergliiklusteede ehitamine” lin- naliste piirkondade toetamise meetme kaasrahastamise projekti raames on 2011–2012 kavas Viimsi valda rajada juurde kergliiklusteid kokku ca 6,5 km ulatuses, hõlmates erinevaid teelõike Randvere teel, Pärnamäe teel, Tammneeme ja Leppneeme külas. Sisuliselt moodustub nimetatud investeeringute kaudu kergliiklusteede võrgustik Viimsi poolsaarel, mis haakub hästi ka piirnevate Tallinna linnaosade kergliiklusteede võrgustikuga.

Kavas on rajada Viimsi Kooli staadion, kui objekt õnnestub lülitada riigi prioriteetsete investeeringuobjektide nimekirja. Tammneeme ja Randvere külas kavandatakse nii spordi- kui ka mänguväljakuna kasutatavaid rajatisi. Valmimas on Viimsi terviseraja lühike ring Haabneemes. 2013. aastal on kavandatud Naissaare ja Prangli matkaradade rajamise ja parendamise projekt. Pikemas perspektiivis on plaan välja arendada Tammepõllu rekreatsiooniala. Loodetavasti juba järgmisel suvehooajal alustavad Leppneeme sadamas tegevust purjespordi treeningrühmad. Kõne all on olnud spordi süvaõppega klassi avamine Viimsi Koolis.

Vald toetab 7–19-aastaseid sportlasi, kuid kõneldi ka täiskasvanute tippspordi toetamisest ja võimalikust lahendusest luua selleks eraldi fond. Üheks sõlmküsimuseks kujunes raha – treenerite tasustamine ja sotsiaalsed garantiid.