Sel aastal saab ettevõtluse auhinna „Viljandi ettevõte 2011“ kandidaate esitada kahel viisil. Nagu varasematelgi aastatel on ettepanekuid võimalik kirjalikult esitada asutustel, ettevõtetel, mittetulundus- ja teistel kodanike ühendustel, ettevõtluskomisjonil ning füüsilistel isikutel. Arvesse lähevad kirjalikud ettepanekud, milles on näidatud esitaja nimi ja kontaktandmed ning märgitud ettevõtte või ettevõtete esitamise põhjendus. Ettepanekuid oodatakse alates 1. aprillist kuni 2. maini (kaasa arvatud) posti teel või käsipostiga aadressil Linnu tänav 2, 71020 Viljandi või interneti vahendusel linna koduleheküljel www.viljandi.ee avalehel oleva banneri kaudu.

Teine viis kandideerimiseks on ettevõtjal täita ankeet, kuhu tuleb kirja panna ettevõtte majandusnäitajad: 2009. ja 2010.  aasta põhikohaga töötajate keskmine arv aastas, 2010. aasta investeeringute suurus, makstud üksikisiku tulumaks, realiseerimise netokäive, ekspordi maht ja nimekiri investeeringute loetelu ja summadega.

Majandusnäitajaid on oodatud esitama kõik ettevõtjad, sealhulgas FIE-d, milliste asukoht ja/või põhitegevuse koht on Viljandi linn. Ettevõtjad, kelle majandustegevus toimub lisaks Viljandi linnale ka väljaspool Viljandi linna haldusterritooriumi, võivad esitada majandusnäitajaid koos temale kuuluvate üksuste majandusnäitajatega üksnes juhul, kui nimetatud üksused ei ole iseseisvad juriidilised isikud. Andmete õigsust võib komisjon kontrollida.

Täidetud ja allkirjastatud ankeedid tuleb linnavalitsusele esitada posti teel aadressil Linnu tänav 2, 71020 Viljandi.

Ettepanekud ja majandusnäitajad vaatab läbi ja teeb konkursist kokkuvõtte  ettevõtluskomisjon.

Nimetuse „Viljandi ettevõte 2011“ pälvinud ettevõtjaid autasustatakse auhinna ja tänukirjaga XX Viljandi Hansapäevade avamisel.