Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli juurde rajatud võistlusplatsil võetakse mõõtu kolmes klassis: parima selgitavad endi seast juhid, kes läbivad võistluselemendid poolhaagisega sadulveokil, juhid, kes kasutavad praktiliste elementide sooritamiseks sooloveokit täismassiga kuni 7,5 tonni, ja bussijuhid.

Võisteldakse esmaabis, koorma kinnitamise oskustes ning praktiliste sõiduharjutuste sooritamises. Praktiline sõit ehk võistluste tõenäoliselt raskeim osa sisaldab endas täpsusmanööverdamist, sõiduki kõrguse õiget hindamist, jalgrattast õigelt kauguselt möödumist ja teisi publikule vaatemängu pakkuvaid elemente.

Kõik võistlussõidukid on välja pannud tunnustatud Eesti firmad, kes soovivad kaasa aidata veoki- ja bussijuhi kutse populariseerimisse ning panustada liiklusohutusse. Eeldatavasti enim võistlejaid kokku toovas sadulveoki-klassis, näiteks, on võistlusautoks Silberauto poolt välja pandud Euroopa 2012. aasta raskeveok, uus Mercedes-Benz Actros.

Publik on oodatud võistlusi jälgima ning festivaliautodega tutvuma 3. augustil. Pealtvaatajate jaoks on üritus tasuta.

Võistlejate osavõtt on tasuline (osavõtutasu 100 € sisaldab kolme toidukorda päevas ning kahte ööbimist).
Võistelda soovijatel palume ühendust võtta e-posti aadressil info@profid.ee või telefonil +372 51 940 452 . Võistlejate koosolek ja võistluste reeglitega tutvumine leiab aset 2. augustil. Ühendust on oodatud võtma ka põneva rasketehnika omanikud, kellel on soov oma sõidukeid veokifestivalil eksponeerida.

Truck Festi korraldajaks on rahvusvahelise veokijuhtide organisatsiooni UICR liige Profid AJ, mille eesmärgiks on kutseliste autojuhtide huvide esindamine, nende töökeskkonna parandamine, vaba aja veetmise võimaluste loomine ning elukutselise juhi ameti propageerimine.