AS Viljandi Tervisekeskuse käive oli 2008. aastal 4,6 miljonit krooni, 2009. aastal 4,4 miljonit krooni ja 2010. aastal 3,7 miljonit krooni.
 
Aktsiad müüakse tervikkomplektina alghinnaga 350 000 eurot. Ostuhind tuleb ostjal täies ulatuses tasuda rahas.

Müügilepinguga järgi peab hoones jätkuma tervishoiuteenuste osutamine järgneva viie aasta jooksul vähemalt 60 protsendi ulatuses hoonete kasulikust pinnast. Samuti tuleb uuel omanikul korraldada järgneva viie aasta jooksul Viljandi linna üldhariduskoolide õpilastele koolitervishoiu ehk kooliõenduse teenust.

Viljandi linnapea Loit Kivistik ütles, et AS Viljandi Tervisekeskuse hooned asuvad kesklinnas, hästi ligipääsetavas kohas. Praegu rendivad hoonetes ruume perearstid, asuvad apteek ja prillipood ning tegutsevad mitmed teised meditsiiniteenuste osutajad.

"Linn soovib, et meditsiiniteenused areneksid ja oleksid endiselt kättesaadavad kesklinnas. Seepärast on müügilepingus ka lisatingimused. Tulevikku silmas pidades on hea, kui tervisekeskus kuuluks meditsiini ja arstiabiga seotud inimestele või firmadele, sest kohalikul omavalitsusel ei ole  tervishoiualaste teenuste tänapäevaseks aendamiseks vajalikku oskusteavet," selgitas Loit Kivistik.

Pakkumismenetluses osalemiseks tuleb pakkujal tasuda tagastamatu osavõtutasu 500 eurot ja pakkumise tagatis 7000 eurot hiljemalt 6. juuniks Viljandi Linnavalitsuse arvelduskontole. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 7. juunil kella 14.

Pakkumise tingimused on avalikustatud ja nendega saab tutvuda Viljandi linna koduleheküljel.