Investeeringuid on tuleval aastal kavas teha eelarve kogumahust 18 protsendi ulatuses ehk 3,9 miljoni euro eest. Linna raha on sellest koos laenuga 2,15 miljonit eurot. Et lõpetada pooleli olevaid Euroopa struktuurifondidest rahastatavaid projekte, tuleb linna omaosaluse katmiseks võtta 1,49 miljonit eurot laenu. Laen moodustab linnaeelarve kogumahust 6,9 protsenti.

Mitmesuguste objektide rekonstrueerimiseks ja muudeks investeeringuteks on eelarves plaanitud 3,9 miljonit eurot, millest 1,7 miljonit saadakse välisrahastusest või toetustest. Suurim summa, 36 protsenti investeeringukuludest ehk 1 377 587 eurot, läheb kultuurimaja rekonstrueerimiseks ja sisustuse uuendamiseks. Paalalinna gümnaasiumi hoonesse ehitatakse 700 000 euro eest uued köögi- ja sööklaruumid, prügila ladestusala sulgemise lõpetamiseks kulub 430 457 eurot.

Teede ja tänavate rekonstrueerimiseks kasutatakse linna raha 400 000 eurot, millest suurim summa läheb Pika tänava korda tegemiseks. Kastani tänava esimese paisjärve puhastamiseks kulutatakse 187 431 eurot ning Lossipargi teede ja valgustuse rekonstrueerimiseks 119 783 eurot. Osaliselt, ligi 7 protsendi ulatuses taastati 2011. aasta septembrist linnaeelarvest palka saavate inimeste töötasu. See on peamine 2012. aasta põhitegevuse kulude suurenemise põhjus, võrreldes 2011. aastaga.

Kärbitud töötasude täies ulatuses taastamine tuleb kõne alla siis, kui majandusnäitajad kasvavad. Majanduslik olukord Viljandis lähiajal eriti ei parane ja seetõttu ei suurene ka linna tulubaas. Paratamatult tuleb linna kulusid plaanides arvestada ostetavate kaupade ja teenuste hindade tõusuga.

Linnaeelarve on avalikustatud koduleheküljel www.viljandi.ee ja linnaraamatukogus.