,,Mul on hea meel selle üle, et saame käesoleval aastal tõsta linnatöötajate palka ning aidata hinnatõusus kaasa nende toimetulekule. Kõige suurema palgatõusu said meie lasteasutuste ning huvikoolide õpetajad ja töötajad,'' kinnitas linnapea Ando Kiviberg.

Investeeringud

Investeerimistegevuse moodustab 1 338 196 eurot, millest suuremad investeerimisobjektid on seotud tänavate ehituse ja rekonstrueerimisega ning tööstuspiirkondade arendamisega. Investeeringute rahast 41,8 protsenti moodustab välisrahastus, linna enda panus on 58,2 protsenti.

Kesklinna piirkonda investeeritakse kokku 398 482 eurot, mille moodustavad Tasuja puiestee rekonstrueerimine, Väike-Turu ja Kauba tänava taastamine, Varese silla rekonstrueerimine ja Pärimusmuusika aida taguse nõlva korrastamine.

,,Me teeme väga olulise sammu vanalinnaruumi korrastamises. Korda saavad Väike-Turu ja Kauba tänav, mitmed kõnniteed ning täiesti uue lahenduse saab Tasuja puiestee parkimiskorraldus. Samuti on oluline tähelepanu suunatud vanalinna parkide korrastamisesse,'' ütles Kiviberg lisades, et Raekoja ja Köleri pargi rekonstrueerimistöödeks on ette nähtud 40 000 eurot.

Tööstuspiirkondade arenduseks on investeeringutes suunatud pea 400 000 eurot Kantremaa tööstuspiirkonna liiklusohutuse suurendamiseks, mida Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus on toetanud 325 802 euroga. Tööde käigus rajatakse piirkonnas kergliiklustee koos sadevete äravoolusüsteemidega ja tänavavalgustusega.

Viljandi järve ujumiskoha korrastamiseks on planeeritud 150 000 eurot, millest 100 000 eurot moodustab Keskkonna Investeeringute Keskuse toetus. Lisaks lõpetatakse järve ääres asuv Rannapromenaad, milleks on ette nähtud 60 000 eurot.

Laenukoormus

Laenu võtab linn 1,1 miljonit eurot, mis on ette nähtud tänavate rekonstrueerimiseks, kõnniteede ehitamiseks ning lasteaedade korrastamiseks. Laenude tagasimakseteks on tänavu planeeritud 814 973 eurot, millele lisandub 172 612 eurot intresse.

Kivibergi sõnul on 2014. aasta eelarve ettevalmistus Euroopa Liidu finantsvahendite kasutuselevõtuks ning seetõttu on oluline osa suunatud projekteerimisele ja muudele ettevalmistustöödele.

Pilk tulevikku

Linnavolikogu esimehe Randel Läntsi sõnul tuleb järgmises eelarve koostamise protsessis panustada veel enam linnakodanikele. ,,Nüüd, kui 2014. aasta eelarve on vastuvõetud, peame oma pilgud suunama järgmisesse aastasse. Oleme senise kolme kuu jooksul teinud linnajuhtimises suuri samme avatuse ja kaasamise suunas ning seda rada jätkame ka eelarve koostamises. 2015. aasta eelarves rakendame kaasava eelarvestamise printsiipe ehk linnakodanikud saavad reaalse võimaluse rääkida linnaeelarves kaasa'' ütles volikogu esimees.