Linnapea ametikoht kuulub koalitsoonilepingu järgi Reformierakonnale ja linnapea ametisse valis Linnavolikogu reformierakondlase Loit Kivistiku.

Loit Kivistik on sündinud 1969. aastal Rakveres, lõpetanud Viljandi 4. Keskkooli (praegu Viljandi Maagümnaasium) ja Eesti Põllumajandusülikooli (praegu Eesti Maaülikool) põllumajanduse mehaniseerimise erialal. Loit Kivistik on Viljandi Linnavolikogu liige alates 2005. aastast. Praeguses koosseisus oli tema juhtida majanduskomisjoni töö. Loit Kivistik töötas seni Vana-Võidu Autokeskuse juhatajana, ta on Viljandi Rattaklubi president, paljude jalgrattaspordivõistluste ja teiste spordisündmuste eestvedaja, aktiivne ja tunnustatud terviseedendaja.

Linnavolikogu kinnitas uue linnavalitsuse liikmete arvuks endiselt kaheksa. Linnavalitsuse koosseisus on linnapea, kaks abilinnapead ja viis linnavalitsuse liiget. Linnavalitsuse koosseisus jätkavad abilinnapea Rein Triisa (Keskerakond) ning liikmed Kalvi Märtin (Reformierakond), Villu Maamägi (Reformierakond), Tauno Tuula (Reformierakond), Helmut Hallemaa (Keskerakond) ja Gunnar Veermäe (IRL). Uue liikmena kinnitati teise, haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonda kureeriva abilinnapea ametisse Ardo Agasild, kes seni töötas Kaare kooli direktorina.

Ardo Agasild on sündinud 1973. aastal Viljandis, lõpetanud Viljandi 1. Keskkooli (praegu Carl Robert Jakobsoni nimeline Gümnaasium) matemaatika ja füüsika eriklassi ning saanud õpetajakutse Tallinna Pedagoogilises Ülikoolis (praegu Tallinna Ülikool) matemaatika ja füüsika erialal. Alates 1998. aastast töötab Ardo Agasild Viljandis õpetaja ja koolijuhina.

Linnapea palgamääraks kinnitas linnavolikogu 2146 eurot, abilinnapeade palgamääraks 1822  eurot ja linnavalitsuse liikmetele igakuiseks hüvituseks 153 eurot. Ametist lahkuvale linnapeale Kalle Jentsile ja abilinnapea Helle Aunapile määras volikogu hea töö eest preemia ühe kuupalga ulatuses.

Linnavalikogu kutsus tagasi Eesti Linnade Liidu üldkoosolekult ja volikogust ning Viljandimaa Omavalitsuste Liidu Vanemate Kogust ja eestseisusest Viljandi linna esindaja Kalle Jentsi ja nimetas Viljandi linna esindajaks linnapea Loit Kivistiku.