Vabaduse plats ja Tasuja puiestee kuni Talli tänavani on tasuline parkimisala kuni 30. augustini, et turismihooajal, kui linnas on rohkem külalisi, oleks neil lossimägede ja vanalinna vahetus läheduses võimalik leida parkimiskohta. Vabaduse platsi ääres töötavad inimesed peaksid parkima hoone kinnistu piires, muretsema selleks perioodiks pikaajalise parkimispileti või parkima oma autod kaugemale. Johan Laidoneri platsil, Linnu ja Oru tänaval saab alates 1. juulist parkida tasuta.

Üks tund parkimist tasulisel parkimisalal maksab 0,30 eurot, üks päev 1,50 eurot ja üks kuu 19 eurot. Oluliselt vähendati kolme, kuue ja kahetesistkümne kuu parkimistasu määra: kolm kuud maksab senise 50 euro asemel 30 eurot, kuus kuud 95 euro asemel 40 eurot ja kaksteist kuud 150 euro asemel 70 eurot. Viivistasu määraks on 7,65 eurot ööpäevas.

Maks tasutakse enne vöi vahetult pärast parkimise alustamist tasulise parkimise alal. Tasumise kinnituseks on sõiduki esiklaasi taha nähtavale kohale asetatud parkimispilet, parkimisluba või mobiiltelefoni vahendusel käivitatud parkimisaeg. Kaks esimest tundi parkimist on tasuta. Parkimise alguse kellaaeg tuleb fikseerida parkimiskellaga või kirjutada paberile ning asetada auto esiklaasi taha nähtavale kohale.

Parkimistasu on Viljandi Linnavolikogu poolt kehtestatud kohalik maks mootorsöiduki parkimise eest Viljandi linna haldusterritooriumil tasulise parkimise alal. Viivistasu on parkimisjärelevalvet teostatava ametiisiku poolt määratav tasu järgmistel juhtudel: parkimistasu on maksmata vöi tasutud väiksema määa järgi, tasutud parkimisaega on ületatud, tasulise parkimise õigust tõendav dokument ei ole nõuetekohaselt täidetud või tasulise parkimise õigust tõendav dokument ei ole paigaldatud sõiduki esiklaasi taha väljast vaadates nähtavale kohale.

A-kategooria sõidukid on maksu tasumisest vabastatud. Isikutele, kes elavad tasulise parkimisala vahetus läheduses, on õigus taotleda piiritletud teelõigul tasulisest parkimisest vabastust. Samuti ei pea parkimise eest tasuma liikumispuudega juht ja liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki juht puudega inimese sõidukit tähistava kaardi olemasolul sõiduki esi- või tagaklaasil. Meeles tuleb pidada, et puudega inimese sõidukit tähistavat kaarti antakse välja viieks aastaks.