Fotonäituse idee sai korraldajate teatel alguse sellest, et Singel Kodus olid 2012. aastal vabatahtlikena ametis kreeklanna Niki Giannakopoulou ja prantslanna Karolina Reneovna, kes käisid tihti klientidega koos väljas jalutamas ja loodust imetlemas, samuti lasid nad klientidel endile Viljandit tutvustada. Siis tekkiski mõte võtta kaasa ka fotoaparaadid, et ilusaid kohti ja momente samal ajal pildistada.

„Peale Euroopa vabatahtlike oli meil ka üks väga-väga vaikne, aga väga-väga usin vabatahtlik meie oma Viljandist - Kersti Kinsigo, kes võttis oma tiiva alla kaks klienti. Taas leiti kiiresti-kiiresti ühine keel fotograafia kaudu," öeldakse näituse tutvustuses.

Tulemus oli korraldajate hinnangul liiga hea selleks, et seda lihtsalt fotoaparaatidesse jätta. Nii saigi teoks mõte korraldada neist kaunitest piltidest fotonäitus. See on ühtlasi omalaadne ülevaade Viljandi ilusamatest ja huvitavamatest paikadest Singel Kodu klientide silmade läbi.

Näitusel on vaatamiseks välja pandud 35 A4-formaadis pilti Viljandi linnaloodusest, hoonetest, põnevatest detailidest linnaruumis jm.
Foto: Viljandi maavalitsus

Fotonäituse korraldamisel aitas rahaliselt kaasa Viljandi linnavalitsus.

Fotonäituse „Minu Viljandi" avamine on esmaspäeval, 25. veebruaril kell 14.

Näitus jääb Viljandi maavalitsuse (Vabaduse plats 2, Viljandi) teisel korrusel avatuks kuni 2013. aasta aprilli lõpuni. Näitust saab vaadata esmaspäevast neljapäevani kella 8-17 ning reedel kella 8-15.45.