Teises osas näeb vaataja varjuteatrietendust «Kõige suurem sõber», mille lavastaja ning lava- ja nukukunstnik on Altmar Looris. Muusika on loonud Peeter Konovalov. Lavastuses arutatakse selle üle, kas hea sõber peab olema suur kujult või võib ka päris tilluke olla ikkagi suur sõber.

13.—22. detsembrini ootab nukuteater iga päev kell 11, 14 ja 17 lapsi vaatama jõuluetendust «Hiir, mutt ja langev täht» ning päkapikkudega lustima. Ega Jõulutaatki tulemata jää!

Taas alustas tööd nuku-pantomiimistuudio, millega saavad liituda kõik soovijad. Tunnid on igal kolmapäeval kell 16 nukuteatris.

Tuleva aasta maikuus peetakse Viljandis 15. rahvusvaheline nukuteatrite festival «Teater kohvris», mis liitub seekord «Tallinn Treffiga», et tuua kodulinna rohkem nukuteatreid mujalt maailmast. Viljandi festivalil esinevad teatrid osalevad ka Tallinnas, et anda Euroopa kultuuripealinna suurüritusse oma panus.

Mõni aasta tagasi korraldati Austraalias rahvusvahelise nukuteatrite liidu UNIMA kongress ja ülemaailmne nukuteatrite festival. Selleks puhuks organiseeriti seal nukutöötubasid. Nukkude meisterdamise kaudu püüti näidata nukke ja nukuteatrit kõigile inimestele. Peagi sai ettevõtmine ülemaailmse järje «Miljoni nuku» projekti nime all ning eesmärk oli pääseda «Guinnessi rekordite raamatusse». Rekord püstitatigi, kui ühele näitusele saadi kokku 18 585 nukku.

Eesti UNIMA keskus tegi ettepaneku korraldada midagi niisugust ka Eestis. Üleskutsega «Kas saame kokku 1000 nukku? » pöördus keskus kõigi laste- ja noorteorganisatsioonide, seltside ja muude ühenduste poole. Nüüdseks tehaksegi nukumeisterdamise töötube.

Tänavu kevadel koostati Tallinna lastemuuseumis projekti käigus valminud nukkude näitus. Sügise algul läks 843 nukust koosnev karavan mööda Eestit rändama ja praegu saab seda näha Jõhvi kunstikoolis. Järgmise aasta aprillist on näitus «1000 nukku» üleval Viljandi nukuteatris.

Kas me saame tuleva aasta maikuu lõpuks kokku 1000 nukku? Siinkohal teen Viljandi linna ja maakonna lasteaiaõpetajatele, kooliõpetajatele, emadele ja isadele, vanaemadele ja vanaisadele üleskutse. Haarake niit, nõel, käärid ja liim ning valmistage teiegi koos lastega mõni paber- või riidenukk, näpu- või käpiknukk, marionettnukk või hoopis midagi muud! Tooge need teatrisse ja me saadame nad nukukaravaniga rändama. Kui teil tekib küsimusi, on meie direktor, lavastaja, kunstnik ja nukumeister Altmar Looris rõõmuga nõus teile soovitusi jagama.

Hää teatrisõber, värvilist sügist ja kohtumiseni nukuteatris!