Oma kodukoht. Lähtume arusaamast, et see on meie küla. Kõik koos me vastutame oma elupaiga seisukorra, puhtuse ja tuleviku ees. Kõike ei saa teha vabatahtliku tööga, kuid siiski on palju võimalusi ja ka vastutust, mida saavad kanda tublid kodanikud hea tahtega. Loomulikult on ka eriarvamusi ja kõiges ei peagi olema sama meelt, kuid tähtis on tahe kõige olulisemas siiski kokkuleppele jõuda ning selle nimel ka ühiselt tegutseda.

Ise teeme. Elame mõistmises, et keegi teine ei tule siia meie eest asju ära tegema. Järjepidevad külatalgud, vabatahtlik töö ja traditsioonilised üritused loovad koostöövaimu ning julgustavad edasi tegutsema. Rõõmu annavad tehtud töö ja nähtud vaeva tulemused ning siis on julgust ka edasi unistada.

Hea koostöö. On tekkinud rõõmus eripalgeline tegutsemiskeskkond. Seltsing Pilistvere Noored, Pilistvere naisseltsing, MTÜ H.O.T, külaliikumine ja kogudus tegutsevad kõik natuke eri suunas. Samas põhilises siiski koostöös ja ühiste eesmärkide nimel. Otsime aktiivselt võimalusi ka väljaspool küla, et rohkem elamise sisu maale tuua. Kogudusel on aktiivsed suhted soome sõpruskogudustega.

Võimalus noortele. Elame usus, et noored ei ole hukas. Küla ja lähipiirkonna noored on julgelt võtnud vastutust ja aktiivselt toimetades loonud rõõmu endale, kuid jagades seda loomulikult kõigiga, kes osalised tahavad olla. MTÜ H.O.T tegutseb hetkel jalgpalliväravate kokkukeevitamisega ja muruväljaku ettevalmistamisega, et paremates tingimustes sporti teha ning osaleda jalgpalli rahvaliigas. Talvel hooldatakse uisuvälja ja laenutatakse uiske, suvel on pakkuda rulluiske, kõnnikeppe ja jalgrattaid. Mõte on hakata tegema lastele jalgpallitrenni. Suvekohvik Ingel rõõmustab meid kõiki pastoraadi hoovil juba neljandat suve ja see ettevõtmine on ära märgitud kui hea sotsiaalse ettevõtluse näide Eestis.

Õpime edasi. Elame teadmises, et uut tarkust tuleb kogu aeg taga nõuda. Tänane teadmine võib homme olla juba rumalus. Erinevad väga praktilise sisuga koolitused toovad uusi ideid ja annavad värsket vaatenurka vanale. Õppereisid või külalised väljastpoolt on ka justkui kirsiks tordi peal, väike präänik nähtud vaeva eest.

Unistada tasub alati ja ei tohi lasta end eksitada kõhklejate mahategemisest. Tulevik on meie kätes siis, kui selle enda kujundada võtame. Unistame veel - elame veel.