Regionaalministri valitsemisala dokumendi "Juhend tõmbekeskuste määratlemiseks" aluseks võttes oli Servinski valmistanud ette põhjaliku teemakäsitluse ja ettekande sellest, millele omavalitsusjuhtidel tuleks otsuste tegemisel  tugineda.

„Tõmbekeskused on eelkõige vahend eesmärkide saavutamiseks. Eesmärk peab aga olema suunatud arengule. Viljandimaa ja ühtlasi kogu riigi tasakaalustatud  areng ja tasakaal on üldine suurem mõte, mitte kaardil piiride tõmbamine," selgitas Servinski.

„Alati on nii, et osad hindamismõõdikud on objektiivsed ning osad subjektiivsed. Sel puhul tuleb subjektiivsed kõrvale jätta ning keskenduda sellele, milline on tegelik reaalsus," möönis Servinski.

Omavalitsuste Liidu esimehe Ene Saare sõnul soovitakse tänase seminari tulemusena saada ülevaadet kuidas  maakonna omavalitsused vaatavad lisaks oma paikkonna tulevikule maakonda kui tervikut. Osad omavalitsusjuhid toovad rühmatöödesse tõmbekeskuste arutelus  juba volikogudes läbi arutatud seisukohad. Rühmatöö analüüsimisel selgub juba konkreetselt, kas jõuame enamuse poolt aktsepteeritavale visioonile lähemale.Servinski ettekande lähtealus oli Siseministeeriumi juhend, kuid päeva lõpuks on vajalik jõuda nii ühisseisukohtade nimetamiseni kui ka eriarvamuste sõnastamiseni. Kõik saavad oma mõtetes olla loomingulised kaardijoonistajad ja seda maakondlikes ühishuvides," rääkis Ene Saar.

Ühineva Viljandi valla liitumiskomisjoni esimees Kaupo Kase sõnul on selge, et nende uus liituv Viljandi vald jääb Viljandi linna tagamaaks, sest on orgaaniliselt linna kui maakonna peamise tõmbekeskusega seotud. „Ükski linn ei saa ilma tugeva tagamaata ning tagamaa ilma tugeva linnata. Näiteks on  suur osa tööealisest elanikkonnast seotud Viljandi linnaga ning seda toetab Kase sõnul ka täna nähtud statistika."

Viljandi linnapea Loit Kivistik toetas Kaset ning lisas, et peale tugeva Viljandi piirkonna näeb tema maakonnas arengupotentsiaali ka Põhja- ja Lõuna suunal. „Põhja-Viljandimaa võiks olla  tõmbeks Põltsamaale ja Türile niipalju kui suudab ning  Lõuna-Viljandimaa omakorda Tõrvale," vaatas  Kivistik kaarti veelgi laiemalt kui tänased maakonna piirid seda võimaldavad.

Viljandi maavanem Lembit Kruuse sõnul, kellele Omavalitsusliit 1. juuliks peab vastama ütles, et on hea, et Viljandimaa omavalitsused on asunud aktiivsemalt kaasa mõtlema meie enda maakonna ja inimeste tuleviku kujundamises. „Muutused ühiskonnas toimuvad nagunii, meeldib see meile või mitte. Omavalitsused on seni paljuski jätnud oma võimalused kasutamata just maakonna kui terviku nägemise ja kujundamise osas, kuid veel ei ole hilja," tõdes Kruuse.