Reede õhtul tehakse spordihoones ühtlasi algust meeste ja naiste võrkpallivõistlustega. Kolme päeva jooksul on mängude võistluskavas lisaks võrkpallile veel kergejõustik, petank, male, jalgratta maastikusõit, jalgpall (poistele), korvpall (meestele), vabamaadlus, lauatennis ja mälumäng. Kokku ootavad korraldajad mängudele 960 sportlast 12 vallast ja neljast linnast.

Sakala mängude kavva kuulub ka tänavune Viljandi maakonna tantsupidu, mis kannab nimetust „Õnn". Maakonna tantsupidu peetakse Viljandi järve ääres kunstmuruväljakul ning see algab laupäeval, 18. mail kell 16. Peol astub üles kokku umbes tuhat tantsijat 76 kollektiivist.

Nii spordivõistlusi kui tantsupidu on vaatama oodatud kõik huvilised. Üritused on pealtvaatajate jaoks tasuta.

XI Sakala Mängude peakorraldaja on Viljandimaa Omavalitsuste Liidu nõunik Krista Kalda. Spordivõistluste peakohtunik on Ilmar Kütt ning tantsupeo üldjuht on Tiiu Siim.

Esimesed Sakala mängud peeti aastal 1939. Need kujunesid maakonna suurimaks spordiürituseks ning mängude tähtsust rõhutas ka tollane president Konstantin Päts, ütles Krista Kalda.

„Nüüdseks on Sakala mängudest saanud tõeline omavalitsustevaheline sportlik mõõduvõtmine, millele lisab värvi ja meeleolu maakonna laulu- ja tantsupidu (sellel aastal ainult tantsupidu). Mängudest on kujunenud maakonna piire ületav sündmus, millest saavad osa ka naabermaakondade vallad, endised Sakalamaa osad," rääkis ta.

Tänavu löövad Sakala mängudel Viljandimaa valdade ja linnade kõrval kaasa Põltsamaa linn Jõgevamaalt ning Tõrva linn ja Põdrala vald Valgamaalt.

XI Sakala Mängud saavad teoks Viljandimaa Spordiliidu, Rahvakultuuri Keskuse, Viljandi maavalitsuse, Viljandi linna ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu koostöös. Rahaliselt toetavad Viljandi linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Viljandimaa Omavalitsuste Liit, Viljandi maavalitsus, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp.