Merepäästeõppus toimus koostöös Piirvalve Lennusalga ja Kuressaare kordoniga. Fikseeriti helikopteri maandumisplatsid Vilsandil. Kuressaare kordoni vanemohvitsel Fred Veldermann ja PPA PVO lennusalga politseikapten Jürgen Saarniit tutvustasid vilsandlastele päästekopterit, päästeoperatsiooni käiku ning õpetasid juhtunust teavitamise ja juhtunus osalemise reegleid. Viidi läbi merepäästeõppus koos kannatanu vintsimisoperatsiooniga helikopterisse.

 Pühapäeval saabus saarele tagasi vana hea Albin tuletõrjepump koos Raplamaa kutseliste ja vabatahtlike päästjatega. Just Lokuta vabatahtliku tuletõrjeseltsi meistrid lisasid vilsandlaste pea sajandivanusele Albin-pumbale kaasagse käivitussüsteemi. Varasema väntamise asemel on nüüdsest võimalik pump koheselt nupust käivitada. Raplamaa päästjate eestvedamisel viidi läbi ka õppus.
 
Vilsandi Vabatahtlik Päästekeskus on varemalt, juunis-juulis, viinud läbi vilsandlastele ühe tuletõrje õppepäeva koostöös Kihelkonna komando ja Kuressaare Päästekeskusega, kahepäevase esmaabikursuse koostöös Punase Risti Saaremaaseltsiga ning on soetatud vajalikku päästevarustust, sh üks kaasaegne Otter tuletõrjepump millest ka naiste jõud üle käib.

Vilsandi Vabatahtliku päästekeskuse projekti kutsus ellu Vilsandi MTÜ Eduka Elukorralduse Edendajate Ühendus. Projekti toetatatakse LEADER meetmest Saarte Koostöökogu ja PRIA kaudu.