Enne kui töögrupid alustasid, tõi abilinnapea Jüri Tümanok välja Saue linna tugevused, nõrkused, ohud ja võimalused, rääkis eelarvest ja linna laenuvõimest, iibest, rändesaldost, maksumaksjate hulgast ja nende keskmisest sissetulekust kuus ning linna kuludest tegevusvaldkondade lõikes. See kõik lõi pildi, milline on hetkeolukord, ja andis mõtteid, mida linnas edasi arendada.

Edasi jätkus arutelu kuues töögrupis, mida juhtisid kultuuri-, hariduse- ja spordivaldkonna peaspetsialist Margit Ots, sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna juht Heli Joon, huvikeskuse sporditegevuse juht Terje Toomingas, abilinnapead Kalev Israel ja Mati Uuesoo ning linnavalitsuse liige Meelis Rõigas.

Leheruumi piiratuse tõttu on allpool välja toodud olulisemad märksõnad, mis arutelu käigus esile kerkisid. Linnavalitsus võtab tulemused kokku, lisab arengukava projekti ja suunab selle juunis volikogu istungile esimesele lugemisele. Järgneb lõpliku variandi avalikustamine augustis ja kinnitamine septembri volikogu istungil.

Haridus, kultuur, vaba aeg ja elukestev õpe: luua ühtne süsteem, mis tagab haridusliku erivajadusega lapse arengu lasteaiast põhikooli lõpuni; karjäärikeskuse loomine noortekeskusesse, kaasates ettevõtjaid; loomekeskuse rajamine.

Sotsiaalhoolekanne, tervishoid, lastekaitse, eakad, elukestev õpe: arendada avahooldusteenust ning ööpäevaringset hoolekannet liikumispuuetega inimestele ja eakatele; leida võimalus avada teine perearstikeskus; lisaruumi tekkimisel avada lasteaias rühm erivajadusega lastele; leida päevakeskusele avaramad ja kaasaegsemad ruumid.

Noored, huvitegevus, vaba aeg, sport ja kehakultuur: arendada kõikide vanuserühmade huvihariduse võimalusi; muuta ruumid ja tingimused tänapäevaseks; koostöö allasutuste, erasektori ja MTÜ-de vahel; luua noortealgatuse toetusfond; kergliiklustee väljaarendamine; tenniseväljakute rajamine koostöös erasektoriga; Sarapiku terviseraja arendamine.

Taristu, kommunaalmajandus, keskkond, jäätmekäitlus, ühistransport, liikluskorraldus, turvalisus: Saue vajab hädasti jäätmejaama; tänavavalgustus on vaja ümber ehitada kaasaegseid nõudeid arvestades; on vaja koostada audit liikluskorraldusele ja -märkidele; ehitada välja valvekaamerate süsteem probleemsematesse kohtadesse ning jätkata koostööd politsei ja turvafirmadega.

Avalik ruum, maakasutus, detailplaneeringud, ehitustegevus: linn on tõmbekeskus oma elanikele; aedlinna miljöö peab säilima; väärtustada olemasolevat keskkonda; arendada koostööd Saue mõisaga; eakad vajavad pansionaati, linn administratiivhoonet.

Linna juhtimine, kodanikuühiskond, kommunikatsioon, ettevõtlus, turism, elukestev õpe: eelistatud on lisandväärtust tootvad ettevõtted; toetada ja arendada väikeettevõtlust; Saue linn ei ole turismiobjekt.

__________________
SAUE LINNA VISIOON

Saue on rohelist elukeskkonda väärtustav elujõuline linn, kus iga inimene soovib elada.