Ja kuna oli tegu akadeemilise aasta viimase loenguga, said kõik stuudiumlased ka tunnistused. Viie aasta jooksul on välja kujunenud stuudiumlaste tuumik, kes pea igal loengul kohal käivad. Hea meel on selle pärast, et kuulajate hulka on lisandunud mehi, nii mõneski loengus on neid rohkem kui naisi, mis tavapärast koolituspilti vaadates on erakordne nähtus. Suur ja soe tänu kõigile, kes on leidnud aga ja põhjust loenguid kuulata! Neile, kes stuudiumist midagi kuulnud pole, selgitan, et Kapa stuudiumi loengud toimuvad akadeemilise õppeaasta jooksul septembrist maini kord kuus pühapäeviti Tohisoo mõisas. Loengud on tasuta ja avatud kõigile huvilistele.

Tavaliselt kogunetakse pärast loengut kohvilaua vestlusringi, kus huvilised lektoriga privaatsemalt vestelda saavad. Stuudiumi loengud räägivad teadussaavutustest, tähelepanuväärsetest avastustest, uuringutest ja valdkondadevahelistest seostest.

Kapa stuudiumi viie aasta jooksul on Kohilas esinenud, prof Marju Lauristin; akadeemikud Peeter Tulviste, Ene Ergma, Anto Raukas ja Tarmo Soomere; Richard Villems, Enn Tõugu, Mart Kalm, Raivo Uibo; demograaf prof Kalev Katus; rakubioloog prof Toivo Maimets; prof Hardo Aasmäe, meediaeksperdid Tiit Hennoste ja Raul Rebane, õigusteadlane Varro Vooglaid, innovatsiooniaasta eestvedaja Urmas Kõiv, kirjanikud Karl-Martin Sinijärv ja Jürgen Rooste, Toomas Trapido, Alar Tamming, Märten Ross, prof Voldemar Kolga, Peeter Volkonski, prof Raivo Vilu, Andero Uusberg, prof Talis Bachmann, prof Heie Treier, prof Ülo Vooglaid, sotsioloog Andrus Saar, visionär Heido Vitsur, loodusemees Fred Jüssi, e-demokraatia visionär Liia Hänni, prof Ivar Raig, David Vsevjov, president Arnold Rüütel, Skype juht Tiit Paananen, teoloog Vello Salo, ja peapiiskop Andres Põder, prof Rein Raud, etnoloog Marju Kõivupuu, ühiskonnaja majandusanalüütik Raivo Vare jpt.

Järgmine stuudiumi loeng saab teoks septembris.

Ootame teie ettepanekuid, keda lektoriks kutsuda: reet@tohisoo.edu.ee ja eeva. kumberg@rahvakultuur.ee