Uus õppekava paneb ette, et gümnaasiumiastmes peab saama valida kolmel õppesuunal õppimise vahel. Meie kooli kolme pakutava õppesuuna selgroo moodustavad majandus- ja sotsiaalained, loodusained ja keeled.

Oleme õppekava koostades püüdnud säilitada seda väärtuslikku, mis meil juba varasemast olemas ja liitnud sellele uued võimalused.

Meie koolis on juba aastaid gümnaasiumiastmes õpetatud ja õpitud majandust, riigikaitset, uurimistöö aluseid, kolmandat võõrkeelt, joonestamist, psühholoogiat. Neid aineid jagub uues õppekavas erinevatel õppesuundadel õppijate kavasse. Kõne ja väitlus ning tekstiõpetus toetavad kõiki õppesuundi.

Sotsiaalainete hulka mahutuvad muu hulgas draama- ja teatriõpetus, sissejuhatus filosoofilisse mõtlemisse, õiguste ja globaliseeruva maailma temaatika, mitmed erinevad kursused üldajaloost.

Keelesuunal õppijad saavad lisaks inglise, vene ja saksa keelele õppida itaalia keelt. Majandusõppega seostub inglise majanduskeele õppimine. Peame väga oluliseks, et ühe suuna ained oleksid üksteist toetavad ja neid oleks võimalik omavahel integreerida. Näiteks õpitakse keelesuunal kodukoha (piirkonna) ajalugu ja kultuuri, mida õpingute lõpusirgel ollakse valmis külalistele erinevates võõrkeeltes tutvustama.

See, et loodusainete valik võimaldab enam tähelepanu pöörata Eesti loodusele, ökoloogiale või rakendusbioloogiale, on päris loomulik. Selle suuna õpingute raames saadakse teadmised-oskused ka näiteks maastikuarhitektuuri ja ökodisaini osas.

Juba mitmeid aastaid on meie kooli õppekavas olnud materjaliõpetus. Tegemist on ainega, mille raames õpitakse tundma erinevaid materjale (puit, tekstiil, paber, kartong, looduslikud materjalid jm) ning rakendatakse teadmisi praktilises tegevuses. Taaskasutust eelistavas tegevuses valmivad 12. klassi kevadeks erinevad mööbliesemed (tool, tugitool, diivan) ja muud tarbeesemed (seina- ja põrandavaibad, rõivad). Tulemus eeldab head planeerimisoskust, turgutab meeskonnatööd, nõuab vahendite ja tehnikate tundmist ning oskust oma tegevust analüüsida ja tööd esitleda ning kaitsta.

Kellel on muusikahuvi, see leiab omale valikaineks muusikaloo, ansamblimängu, pilliõppe eel- või keskastmes. Spordihuvilistele sobivad sporditeooria ja kursused, mis seostuvad oma lemmikspordiala harrastamisega. Taimeseade, usundiõpetus või karjääriõpetus kuluvad marjaks ükskõik millisel suunal õppides.

Need, kel on olnud tahe õppida, on Võhma koolikeskkonda sobivaks pidanud ja kooli lõpetamise järel ka uutel radadel hästi hakkama saanud. Kuigi kiired muutused ühiskonnas ja olukord tööturul ei lihtsusta valikute tegemist, saab ühes siiski kindel olla: haridust ei ole kunagi liiast. Järjekindlus õpingutes võimaldab valida enama vahel.

Võhma Gümnaasium on ikka pakkumas õppimisvõimalust neile, kel selleks tahtmine.