"Küünlavalguses õuealal saab jälgida piirkonna isetegevuslaste etteasteid, osta laadakaupa, kosutada end sooja joogi või laadamaiusega. Laat algab sel aastal pisikese laste laternarongkäiguga laadaplatsile. Kuna laat on planeeritud tavaliselt neljale õhtutunnile (kl 16-20), siis peab mõtlema ka sellele, et need, kes laadamelust pikemalt osa tahavad saada, end vahepeal soojendada saaksid. Nii jagub tegevust ka siseruumidesse. Kultuurikeskuses pannakse välja talvepärgade näitus. Laadakülalised saavad endale enim meeldinu ära märkida ja enne laada lõppu lähevad näituse-eksponaadid ka müüki. Piparkookide kaunistamise töötoas saab aga ise endale piparkoogi kujundada," ütles ta.

Peter Wütrichi sõnul avatakse ka seal aastal verivorstide valmistamise töötuba. "Kaarhallis, kus igapäevaselt käiakse parafiinliuväljal uisutamas, on  end sisse seadnud jõuluvana, kes töötab oma kabinetis ja on jõulueelsel kiirel ajal valmis suhtlema kõigi laadalistega. Samuti saab kaarhallis vaadata kohaliku kunstiringi liikmete tööde näitust, küünlanäitust. Avatud on vinüülplaatidele maalimise töötuba. Laadalt kingituseks ostetu on võimalik siin kohe huvitavaks kingituseks pakkida. Kahel esimesel laadatunnil musitseerib kaarhallis rahvamuusik Kulno Malva," rääkis Wütrich.  Laadarahvast oodatakse ka filmituppa, kus saab vaadata filmi "Võhma sajand" ja teiste laadalistega soojas ruumis suhelda.

Kauplejaid jätkub laadal nii õuealale, kultuurikeskusesse kui  ka kaarhalli. Avatud on küünlavabriku küünlapood ja küünlaid on võimalik osta veel mitmest teisest müügipunktist. Samuti mahub laada-alale mitu kohvikut.

"Et kindlasti sattuda igasse huvitavasse laadapaika, on käimas ka väike laadamäng, nö miniorienteerumine. Mängus osalemiseks tuleb erinevates paikades antud ülesanded lahendada. Et laadakiiruses mitte kokkuvõtete tegemisel eksida, tehakse mängust kokkuvõtteid laadajärgselt koos kohaliku omavalitsuse esindajatega. Seejärel võetakse võitjatega ühendust ja tulemused avaldatakse järgmises Võhma linna ajalehes.
Juba teist aastat toimub ajalehe Sakala ja Võhma jõululaada mäng. Ülesanded ilmuvad nädala jooksul enne laata Sakalas ja Järva Teatajas. Ülesannete täitmisest saab laada ajal aru anda kultuurikeskuse mängulauas, kus lehtede esindajad mängus osalenud kirja panevad," ütles Peter Wütrich.