Mida head paremat meie kodukokad kõik teha oksavad, seda tahtsimegi pensionäride sügispeol toimunud konkursiga VÕLUKULP välja selgitada. Võistlusele andis omapoolse heakskiidu ka paljude kokaraamatute autor Silvi Kohu. Lisaks Silvile kuulusid võistluse žüriisse veel Helve Randla ja Marju Jansen. Žüriile ja ka publikule maitses kõige enam Maie Eriku valmistatud seeneseljanka. Temale kuulus siis I koht ja suur puidust kulp. Ära märkimist väärisid ka Aime Kopli, Hille Hein, Valentina Virkmaa .ja Teele Laur. Kõigile võistlusel osalenud perenaistele kinkis Silvi Kohu mälestuseks oma kokaraamatu.

Maie Eriku seeneseljanka retsept

Vaja läheb: 2 kg kupatatud seeni 0,5 kg porgandit 800 g sibulat 1 kg tomatit 250 g õli 70 g tilli 1 spl äädikat 3 spl soola

Valmistamine: Tükelda tomat ja pane potti keema. Teised koostisosad tükelda ja hauta õliga pehmeks ning lisa vedelaks läinud tomatile. Lisa till, äädikas ja sool. Sega ja kuumuta koos ning pane kuumalt purki. Kauemaks säilitamiseks kuumuta purgid üle.

Maie sõnul pärineb see retsept ühest möödunud sajandil ilmunud kokaraamatust. Maie jagas ka ühe magusa hoidise retsepti:

Metsala talu õunamoos

Vaja läheb: 1 l õunapüreed 2 spl suhkrut (võib ka maitse järgi) 3 spl apelsini sukaadi vaniljet

Valmistamine: Keeda kõik komponendid koos ja pane kuumalt purki. Kauemaks säilitamiseks kuumuta purgid 20 minutit 80 kraadi juures.

Aitäh tublidele, hakkajatele perenaistele, kes konkursil VÕLUKULP osalesid. Aitäh ka publikule, kes aitas parimatest parima hoidise välja selgitada. Suur tänu Silvi Kohule, kes jagas meile oma kokandusalaseid teadmisi ning lahkelt oma raamatuid kinkis.