Võidutule viisid maakondadesse iga maleva tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane, kes on oma tegevust Kaitseliidus alustanud juba kodutütre ja noorkotkana. Harjumaa võidutule võtsid Eesti Vabariigi presidendilt Toomas-Hendrik Ilveselt vastu Ave Nael Koselt ja Madis Amer Loksalt.

Harju XVIII Maakaitsepäev toimus sel aastal Laagris. Maakaitsepäev algas Saue linnas pärgade asetamisega Vabadussõjas langenute mälestuseks. Mängis Tallinna Tuletõrjeühingu puhkpilliorkester Aigar Kostabi dirigeerimisel. Seejärel toimus operatiiv- ja kaitsejõudude pidulik rivistus ja jalutuskäik. Rivis olid ka Loksa kodutütred: Kristi Tammemäe, Anastasia Vandysh, Angelica Lumiste ja noorkotkad: Karri Peetermann, Kristo Metus, Pert Paesüld, Alex Alliksaar ja Kristjan Tarning. Paraadi võttis vastu Harju maavanem Ülle Rajasalu. Pärast paraadi sai jälgida päeva atraktiivseimaks osaks kujunenud kaitsejõudude ja eriteenistuste demoesinemiseid. Maakaitsepäeva üritustel on aastaid kaasa löönud ajalooklubi Front Line. Sel korral peeti maha näidislahing „Viimane sõjasuvi". Toimus traditsiooniline võidupüha aastajooks. Maakaitsepäeva ametlik osa lõpes vabariigi presidendi süüdatud võidutule vastuvõtmisega, mis maavanema poolt anti üle Harjumaa 24 omavalitsusele.

Täname kõiki noori, kes esindasid meie noorteorganisatsioone nendel üritustel. Kahel paraadil kokku osales ligi 100 Harjumaa kodutütart ja noorkotkast. Teie kõik, kes te leidsite endas kohusetunde ja tahtmise, olla sel päeval meiega ühtses rivis, olete meie kõige tublimad noored. Au ja kiitus teile! Ilusat ja seiklusrikast suve kõigile ja kohtumiseni järgmistel üritustel.