Kuna pool eelarveaastast on juba möödunud, siis on õige aeg teha kokkuvõte ka vallavalitsuse tegemistest. Valla eelarve võeti vastu 15. märtsil ja eelarve seletuskirjas kinnitasime volikogule, et vallavalitsus on kindel, et suudab 2011. aasta eelarvet täita ja luua ka eeldused 2012. aastaks valla arengukavas püstitatud ülesannete elluviimiseks. Eelarve täitmisel täna probleeme ei ole. Tulude pool laekub 2-4 % ülelaekumisega. Valla ettevõtjate ja valla inimeste tublit tööd näitab see, et tulumaksu laekumised on võrreldes aastataguse ajaga suurenenud keskmiselt 13% viimase 7 kuuga.

Valla arengukava sai 2010. aasta alguses koostatud selliselt, et 2011. aastal paneme olulist rõhku erinevate eelprojektide ja kavade koostamisele, mis võimaldavad asuda edaspidi lisaraha leidma, sest omavahenditest kõiki vallale kuuluvaid taristuid korrastada ei ole võimalik. Näiteks on sel aastal valmimas Kureküla ja Kaarlijärve ühisveevärgi ja kanalisatsiooni rekonstrueerimise eelprojekt. Selles on kõik olemasolev kaardistatud ja tööde mahud hinnatud, mis võimaldab 2012. aastal esitada projektitaotlusi siseriiklike või EL vahendite kaasamiseks. Samuti valmis Rannu aleviku sademevee ärajuhtimise eelprojekt. Kõik ühisveevärgi ja kanalisatsiooni valdkonna probleemid ja võimalikud lahendusteed võtab kokku augustikuus valmis saanud „Rannu valla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arengukava aastateks 2012-2023". See dokument võimaldab konkreetselt esitada taotlusi abivahendite kaasamiseks. Lisaks sellele koostame Rannu aleviku soojamajanduse kava, et leida lahendus valla hoonete kütmisele tulevikus.

Käesolev aasta ei ole siiski ainult plaanide koostamine. Juunikuus algasid ehitustööd Barbara külakeskuses, kuhu rajame uued ruumid perearstikeskusele. Perearsti teenus kohapeal on väga oluline ja see oli ka põhjus, miks vald siia valdkonda investeerib. See võimaldab ka parandada laste koolitervishoiu korraldamist ja mitte vähem oluline ei ole Barbara ruumidele kasutuse leidmine. Tööde maksumus on kokku ligikaudu 83 000 eurot, millest 32 000 tuleb riiklike investeeringute programmist, mida rahastab Eesti riik, ülejäänud vahendid on valla eelarvest.

Kohalike teed remonti oleme käesoleval aastal rahastanud 10 000 euroga lisaks riigi poolt eraldatud 35 000 eurole. Rannu Keskkoolis tehtud võimla valgustite vahetamise tööd maksid 3300 eurot, esialgu plaanitud üksikute lampide remont ei olnud mõistlik ja laevalgustus sai täiesti uus. Rannu vallamajas on tehtud ja veel tegemisel mitmed hooldusremonditööd kokku ligikaudu 5000 euro eest. Seega investeeringuid kokku ligikaudu 75 000 eurot.

Laenukohustustest lühidalt. Käesoleval aastal läheb meie tuludest laenude katteks ligikaudu 68 500 eurot. Kuna 2010. aasta eelarve oli koostatud väga konservatiivselt ja tegelikult laekus eelarvesse tulusid rohkem, siis kasutasime käesoleva aasta laenukohustuste täitmiseks 2010. aasta ülelaekunud vahendeid. Kokkuhoid võimaldas meil sel aastal teha need hädavajalikud investeeringud, millest ülalpool juttu oli. 2012. aastal on meie laenukohustuste kogusumma 43 000 eurot.

Valla tegemistest ja rahaasjadest kirjutamise eesmärk on anda igale vallaelanikule teada, kuidas me oma tööülesandeid täidame ja mida plaanime teha. Meile on väga oluline tagasiside inimestelt, kas ollakse vallavalitsuse tegevusega rahul, mida soovitatakse ehk teistmoodi teha ja kuhu peaks vald rohkem tähelepanu pöörama. Tänan neid inimesi, kes on meile oma arvamuse välja öelnud, kirjutanud meile oma muredest ja soovidest, aga ka rõõmudest, mis puudutab vallaelu. Meie eesmärk on, et Rannu vallas oleks igal inimesel hea elada ja ettevõtjal võimalikult soodsad tingimused tegutsemiseks.

Rannu Lasteaia sõimerühma avamise võimalusest
Rannu Vallavalitsusse pöördus 15 noort perekonda sooviga, et vald võiks avada Rannu Lasteaias sõimerühma (kuni 3- aastastele lastele). Vallavalitsus ja volikogu võtavad selle teema peatselt arutlusele ja loodetavasti saame septembri lõpuks vastata, kas see on võimalik ja millal see võiks toimuda. Kui valla elanike seas on veel sõimerühma teenuse vajajaid, kes ei kirjutanud sellele avaldusele alla või ei teadnud sellest, siis palun ka teil oma soov ja arvamus meile saata meili teel maano.koemets@rannu.ee. Meile on oluline teada, kui suur on selle teenuse soovijate arv lähiaastatel.

Rannu Vallavalitsus tänab. Täname Rannu noorte töö- ja puhkelaagri 2011 korraldajaid ja sellele kaasaaitajaid: MTÜ Rannu Külaarenduse Selts, FIE Üllar Kaaver, FIE Madis Ajaotsa Pilsu talu. Täname laagrijuhti ja rühmajuhte: Meelika Aruots, Jane Lehtmäe, Helen Pullinen.

Lapsed said toreda võimaluse teha tööd ja täiesti tasuta osaleda kasulikus õppe- ja puhketegevuses. Laagri korraldamist toetatakse LEADER-meetmest.

Rannu Vallavalitsus
15.07. - 12.08.2011 vallavalitsuse istungitel otsustati:

1. Kinnitada hajaasustuse veeprogrammi 2011. aasta taotlused, sõlmida taotlejatega lepingud ja maksta neile toetust järgmistele projektidele:
1) Sergei Batško, Maasika kinnistu kaevu ehitamine ja veetrassi rajamine - 2553,46 eurot;
2) Peeter Nõges, Ukko kinnistu kaevu puhastamine ja veetrassi rekonstrueerimine - 1567,50 eurot;
3) Niina Ülper, Võidu kinnistu kaevu kaevamine ja veetrassi ehitamine - 2036,08 eurot;
4) Harda Tamm, Liiva kinnistu kaevu ehitamine - 1116,76 eurot;
5) Marika Seppor, Kooli kinnistu kaevu puhastamine ja veetrassi ehitamine - 810,81 eurot.

2. Maksta 80 eurot toetust Rannu Korvpalliseltsile vallapäeval spordiürituste korraldamise eest.

3. Kinnitada Vehendi külas Rehe, Rässa, Väike-Kareli ja Rehe-Toro kinnistute omavaheliste piiride muudatused.

4. Nõustuda Vehendi külas Rehe- Kareli kinnistu jagamisega detailplaneeringu alusel 14 katastriüksuseks ja nende maatükkide uute koha-aadressite ja sihtotstarvete määramisega.

5. Kinnitada 2010. a. hajaasustuse veeprogrammist toetust saanud Martin Musta Oja talu kaevu ehitamise projekti aruanne.

6. Kinnitada hajaasustuse veeprogrammi 2011. aasta taotlus, sõlmida leping ja maksta toetust järgmisele projektile: Edgar ja Reio Vaht, Väike-Tamme kinnistule veetrassi ja veetõsteseadmete ehitamine - 1214,67 eurot.

7. Vabastada lasteaia kohatasust üks lapsevanem üheks aastaks.

8. Maksta 70 eurot toetust Riho Kollistile mootorrataste mäkketõusu võistluste korraldamiskulude katmiseks.

9. Väljastada projekteerimistingimused Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile Rannu Keskkooli küttesüsteemi ja soojasõlme rekonstrueerimistööde projekti koostamiseks.