„Lisaks tõstatasin istungil tänasele vallavõimule ülimalt ebamugava teema ning soovisin vähendada vallavolikogu liikmetele makstavaid hüvitisi," ütles ta.

Tillemann tegi enda sõnul ettepaneku vähendada hüvitised naaberomavalitsustega võrreldavale tasemele:

„See kärbe võimaldanuks kokku hoida ligi 30 000 eurot aastas ning pea viiekordistada täna valla poolt mittetulundusühingutele eraldatavaid toetusi. Volikogu enamus aga ei soostunud oma tasude vähendamisega isegi niisugusel juhul, kui väiksem sissetulek oleks puudutanud alles järgmist, sügisel valitavat volikogu koosseisu. Kaheksa vallavolikogu liiget hääletasid istungi alguses tasude vähendamise punkti päevakorrast välja ning volikogu liige Mart Arrak andis üle volikogu esimehe umbusaldusavalduse," rääkis Tillemann.

Volikogu esimees Kadri Tillemann kinnitas, et valla tänaste otsustajate viimase aja tegutsemise valguses vöis eeldada, et kriitika kuulda võtmise asemel soovitakse kitsaskohtadele osutajatest ja ebamugavate teemade tõstatajatest vabaneda. Ta tänas kõiki, kelle kaasabil õnnestus tal tuua volikogu juhtimisse uut kvaliteeti ning anda volikogu esimehe ametile uus sisu. „Minu ametiajal panustas selle ametikoha täitja esmakordselt ise aktiivselt valla arengusse, olles Keila linna ja valla ühinemisläbirääkimiste üheks eestvedajaks, edendades avatud valitsemist kodanike kaasamise ja igakülgse informeerimise kaudu ning leides rahastusvõimalusi Klooga kõnnitee, Laulasmaa liikumisradade ning Lääne-Harju piirkondliku koostöö edendamiseks," ütles Tillemann.

Vallavanem Kalev Laasti kommentaar:

Keila vallavanem Kalev Laast kommenteeris Eesti Elule, et praeguse volikogu esimehe Kadri Tillemanni jutt on puhas poliitiline populism. Eilsel volikogu istungil esitati umbusaldus kõigepealt vallavanemale ja seejärel volikogu esimehele.  Laasti sõnul ei ole tal vallavanemana kõige õigem kommenteerida volikogu tööd ja umbusaldusavalduste põhjusi, kuna avaldused esitasid volikoguliikmed, kuid ta oli nõus andma ülevaate eilsel istungil toimunust.

„Kadri Tillemann väidab, et talle avaldati umbusaldust, mis ei ole ju päris täpne. Eilsel istungil esitati volikogule üksnes umbusaldusavaldused, mida menetletakse järgmisel istungil ning seega pole hetkeseisuga kellegile umbusaldust avaldatud.

Mis puutub vallavolikogu hüvitistesse, siis seda päevakorrapukti ei arutatudki, kuna volikogu kinnitas päevakorra ilma hüvitiste maksmist käsitleva eelnõuta. Keegi volinikest ei olnud otseselt vastu hüvitiste vähendamisele, vaid leiti et järgmise volikogu hüvitised peaks määrama uus volikogu ise," ütles Laast.

Istungil oli arutusel ka volikogu esimehe ja liikmete tasustamise küsimus ning selle teema selgituseks ütles Keila vallavanem Kalev Laast: „Kadri Tillemann on olnud volikogu esimees alates 2011.aasta oktoobrist ning kuni tänaseni on ta vastu võtnud volikogu esimehe hüvitist 640 eurot kuus, millele lisandusid veel erinevates komisjonides osalemise tasud. Eelarve kinnitab ikkagi volikogu ja millisele reale või millisteks kuludeks raha suunatakse, otsustavad nemad ühiselt. Kadri Tillemann ei saa ainuisikuliselt otsustada, et see raha (volikogu liikmete tasude pealt kokku hoitav raha toim.) viiekordistaks mittetulundusühingutele eraldatavaid toetuseid. Võib-olla läheks see raha hoopis uute lasteaiakohtade loomisele või sotsiaalabi vajadustega vallaelanike ja laste toetusteks."

________________

Poliitiline olukord Keila vallas pingestus peale seda, kui 27. mail vabastati ootamatult ja päevapealt Laulasmaa Kooli direktor Reeli Simanson. Lisaks kooli personalile, lastevanematele, kogukonnale ja laiemale avalikkusele väljendas oma hukkamõistu sellele toona veel IRL ridadesse kuulunud vallavanema Kalev Laasti sammule ka volikogu esimees Kadri Tillemann. Koolijuhi vabastamise küsimust arutas juuni alguses ka IRL Harjumaa piirkonna juhatus, kes samuti sammu hukka mõistis ning tegi erakonna eestseisusele ettepaneku Kalev Laast erakonnast välja arvata. Väljaarvamisotsuseni siiski ei jõutud, sest koheselt peale väljaheitmisettepaneku avalikustamist lahkus Kalev Laast ise erakonnast.