Kes veel ei tea, siis võistlustantsus jagunevad võistlusklassid, alustades madalamast, lasteklassid 2, 4 ja 6 tantsu. Edasi E-, D-, C-, B-, A- ja PROFIklass. Lisaks jagunetakse nendes klassides vanuse järgi Juunior 1 ja Juunior 2, siis tulevad Noored jne.

Annika ja Jan lähevad vanuse järgi alates jaanuarist JUN 2 vanuseklassi, mis annab esmakordselt võimaluse kanda kostüümidel pilkupüüdvaid kalliskive, tagasihoidlikumat meiki, poisid hakkavad kandma frakki. Seni on justkui tehtud eeltööd, et nüüd nautida seda tõelist ilu ja glamuuri.

Standardtantsude kostüümid on Annikale aidanud õmmelda tädi ning ladina tantsudes on kasutatud kleidid, mida ema on aidanud parajaks õmmelda. Samuti aitab Janil ema valmis riideid parajaks kohendada või õmbleb ise. Uue võistlusklassi kostüümid on väga keerulised ning need lastakse ateljees õmmelda.

Ladina-Ameerika tantsu kavad teeb lastele Kerstin Kruuse ja standardkavad Marko Kiigajaan. Mõlemad nimed on tuntust kogunud „Tantsud tähtedega" saatest.

Lisaks professionaalsele abile on laste tantsuõppimisse kaasatud nende perekonnad. Neli korda nädalas on trenn Tallinnas, vähemalt kaks korda kuus laupäeviti võistlus erinevas Eesti paigas. Kõik need sõidud võetakse koos perega ette. Soengute tegemine enne võistlust on samuti emade ülesanne. Võistlustel kostüümide vahetamine, tantsuvahetuste jälgimine jne sünnib ühise meeskonna tulemusena.

Eelmise hooaja tulemustest on noortel ette näidata JUN 1 E-klassis: 4. mail „Nõmme Kevadel" saavutatud I koht Ladina- Ameerika ja III koht standardtantsus.

11. mail toodi Kohila võistluselt I ja IV koht ning 26. mail Pärnust II ja III koht. Nn Ladinas on nad olnud kogu aeg natukene tugevamad kui standardis.

Paari enda lemmiktantsudeks on tšatša ja aeglane valss.

Hooaja lõpus koguti vajalik arv punkte ning uut hooaega alustatakse juba järgmises, Dvõistlusklassis.

Esimene võistlus sel aastal oli 28. septembril Sakus, kus D klassis saavutati nn Ladinas 8. koht ja standardis 17., mis on esimese võistluse kohta uues võistlusklassis hea tulemus.

Rõõmu ja uhkust ning veidi kadedust Annika ja Jani saavutuste üle tunnevad ka nende sõbrad. Võistlustel on alati parem tantsida, kui keegi on kaasa elamas ja pöialt hoidmas. Samas paljude koolikaaslaste ja tuttavate jaoks on see tantsumaailm veel üsna võõras ning seetõttu ka arvatavasti paljud ei tule selle pealegi, et minna võistlustantsu õppima.

Annika ja Jan on alati hea meelega valmis esinema ja valitud hobi tutvustama.

Peale tantsimise õpib Annika klaverit ja laulab kooli ansamblis. Jan on pühendunud tantsimisele ja teeb sporti vaid enese initsiatiivil.

Annika ja Jani suurim soov oleks saada trennikaaslasi, sest praegu on nad Lääne- Virumaal ainus paar.

Revalia tantsukool Rakveres võtab vastu lapsi alates 5. eluaastast võistlustantsu algõppesse. Algamas on ka seltskonnatantsu kursused täiskasvanutele. Info ja reg rakvere@ tkrevalia.ee või tel 5130553

Miks õppida võistlustantsu?

Glamuuri ja ilu kõrvalt saab endale eluks ajaks kauni rühi, kõnnaku ja tantsuoskuse. Kujuneb spordiharjumus ja enesedistsipliini.

Sel aastal toimub suur rahvusvaheline tantsuvõistlus 23.- 24. novembril Rakveres.