Käes on kevadaeg

Kevadeti tuleb lume alt välja igasugust sodi ja prahti. Kavas on teha ülevallaline talgupäev 7. mail. Koristame prahti, istutame puid, värvime bussipaviljone. Kui ilm lubab, saab ka lilli istutada. Parandame talvel räsitud puid, lõikame oksi. Ühendagem jõud ja teeme koos oma kodukohad ilusaks ja puhtaks.

Hoiame loodust!

Veidi keskkonna ja looduse teemast. Kõik me märkame enda ümber looduse ilu. See an-nab meile energiat ja hingerahu. Aga palju me ise loodust hoiame ja säästame? Kas me oleme seda endalt küsinud ja oma lastele õpetanud? Sageli märkame, kui kergekäeliselt visatakse maha kommipaber. Prügimägedest metsa all ei tahaks isegi rääkida. Kurb on tõdeda, et me nii vähe armastame ja austame loodust ja keskkonda, kus me ise elame ja mis meile nii palju ilu ja rahuldust pakub.

Keskkonnapäevad

Sõmeru vallas on Maia Simkini poolt algatatud projekt, mis kannab nime keskkonnakolmapäevad. Iga kuu toimub loodusteemaline teabepäev, kus on külas huvitavad külalised ning saab väga vajalikke teadmisi loodusest.
Järgmine keskkonnakolmapäev — “Mine metsa!” on 11. mail kell 18.00 Sõmeru keskusehoones. Külas on RMK metsakasvatusjuht Ilmar Paal, kes tutvustab metsaistutamise põhimõtteid. Seejärel minnakse ja istutatakse koos maha väike metsatukk. Seekord selga metsariided ja lapsedki on kaasa oodatud! Loodame, et kui meie lastest kasvab uus põlvkond, oskavad nad loodust paremini armastada, austada ja hoida, kui meie seda teinud oleme.

Suunaviidad paika

Edaspidi on kavas suurendada keskkonnaalast teavitustööd. Plaanis on valla territooriumil asuvate looduskaitse-, muinsuskaitse- ja pärandkultuuriobjektide märgistamine ning suunaviitade paigaldamine. Samuti uute pargialade rajamine ja pargipuude noorendamine.

Suvi ja lilled

Jätkame suve- ja püsilillede istutusalade rajamist, et suveperioodil oleks rohkem õieilu. Veel on kavas suvelillede istutusredelite ehitamine suuremate külade algust ja lõppu märkivate nimesiltide juurde.
Anname kõik üheskoos parima, et saaksime nautida ilusat, puhast ja kaunist kodukohta, mida on hea näidata ka meie külalistele.
Ilusat ja kaunist kevadet!