Majandusaasta aruande revideerimisest tegi kokkuvõtte revisjonikomisjoni esimees Urmas Pärnalaas. Revideerimise käigus kontrolliti komisjoni poolt sõlmitud lepinguid, reservfondi kasutamist, pangakontode aastalõpuseisu vastavust majandusaasta aruandele ja teostati kassainventuur. Samuti kuulati ära vallavanema arvamus audiitorbüroo otsuses toodud märkuse kohta, mis puudutab Luunja Invest OÜ-ga sõlmitud lepingut vallamaja tarbeks uute ruumide ehitamiseks. Vald sõlmis lepingu ja käsitles seda kui kasutusrendilepingut, kuid audiitorite arvates on tegemist kapitalirendi lepinguga.

Komisjon toob negatiivsena välja asjaolu, et aastate lõikes vähenevad jätkuvalt osad valla finantsvõimekuse näitajad. Sellest tulenevalt soovitab komisjon volikogul kaaluda tõsiselt lisanduvate pikaajaliste kohustuste jätkusuutlikkust. Positiivseks peetakse seda, et seni on suudetud vaatamata rasketele majandusoludele säilitada osutatavate teenuste kvaliteedi tase. Revisjonikomisjon soovitab volikogul

Luunja valla 2010.a. majandusaasta aruanne kinnitada. See on ka volikogu enamuse otsus pärast kahe pisiparanduse tegemist tegevusaruande tekstis.

Hariduskomisjoni ettepanekul viidi lõpule vähem kui aasta tagasi algatatud ja osade lapsevanemate tugevat vastuseisu tekitanud protsess valla lasteaedades lastevanemate osalustasu tõstmine naaberomavalitsustega ligilähedasele tasemele. Aastatagune vallavalitsuse ettepanek, mida toetas ka majanduskomisjon, oli kehtestada nimetatud tasuks kohe 250 krooni ühe lapse kohta kuus. Vastuseisust tingituna pakkus hariduskomisjon välja variandi, tõsta tasu järk-järgult, kehtestades esialgseks tasuks 200 krooni ning võtta teema aasta pärast uuest päevakorda. Uues hariduskomisjoni poolt heaks kiidetud määruse eelnõus, mille kohta tegi ettekande haridus- ja sotsiaalnõunik, oli kirjas kaks maksumäära. Üldiseks maksumääraks kehtestada Lohkva lasteaias, Luunja lasteaias Midrimaa ja Kavastu Algkool-Lasteaias lastevanemate osalustasuks 16 eurot kuus ühe lapse kohta. Ühest perekonnast kahe ja enama üheaegselt koolieelses lasteasutuses käiva lapse kohta on osalustasu 13 eurot kuus iga lapse kohta. Volikogu kiitis eelnõu esitatud kujul heaks ja seda rakendatakse alates 1. septembrist k.a.

Volikogu poolt moodustatud põhimääruse läbivaatamise ajutise komisjoni poolt esitati volikogule esimesele lugemisele kehtiva põhimääruse muutmise ettepanekud. Kõige suuremad muudatused on kavas sisse viia volikogu alatiste komisjonide töö osas. Komisjonide volitused laienevad ning muudatuste heakskiitmisel volikogu poolt on edaspidi võimalik komisjoni koosolekut ka elektrooniliselt läbi viia. Veel on tehtud seadusest tulenevaid ning muudatusi vallaasutuste sisekontrolli osas ja ametnike sotsiaalsete garantiide osas. Volinikel on aega parandus- ja täiendusettepanekute esitamiseks 8. augustini k.a.

Hiljutisel majanduskomisjoni koosolekul toodi välja, et mõningaid valla omandis olevaid ruume kasutatakse ilma üüri maksmata. Komisjon tegi vallavalitsusele ettepaneku kõik sellised pinnad välja selgitada ja teha volikogule ettepanek üürimäärade kehtestamiseks. Sellest tingituna esitas vallavalitsus istungile uue eelnõu „Üürimäärad", mis ka volikogu poolt heaks kiideti.

 Esialgse kava kohaselt toimub volikogu järgmine istung 25. augustil k.a.