Mis siis ära tehti? Enamasti koristati erinevatest kohtadest prügi, tegeleti küttepuudega, raiuti võsa ja paigaldati teadetetahvleid.

Oma kogemustest saan öelda, et prügiga on tõesti probleeme. Näiteks Taevaskoja talgulised korjasid ainuüksi pooleteise kilomeetri pikkusel teelõigul teeäärtest suure konteineritäie erinevat prahti. Eriti masendav pilt avanes teeäärses kohas, kuhu ilmselt eelmisel sügisel oli toodud mitu suurt kilekotitäit erinevat prügi. Talvega olid kilekotid katki läinud ja prügi metsa all laiali.

Peale koristamise paigaldati talgute käigus mitmes külas teadetetahvlid. Valla eestvõtmisel ja LEADER meetme rahastuse abiga said kõik külad, kes soovi avaldasid, endale teadetetahvli. Ühesuguse disainiga ning valla ja küla nimega varustatud teadetetahvlid annavad kindlasti igale külale palju juurde.

Paljud valla bussijaamad olidki juba muutunud erinevatest kuulutustest ja klambritest kirjuks nagu pühademunad. Kokku paigaldatakse vallas 20 teadetetahvlit. Tahaks tänada kõiki, kes talgutel kaasa lõid. Kui midagi jäi veel tegemata, siis ei pea selle tegemiseks ilmtingimata ootama järgmist kevadet ja uut talgukampaaniat, vaid ühist töötegemist võib korraldada ka muudel aegadel.

Maikuu volikoguistung kujunes suhteliselt lühikeseks. Kinnitati täisealisele isikule hoolduse seadmise ja hooldaja määramise ning hooldajatoetuse määramise ja maksmise kord. Eelpoolnimetatud kord sätestab, kuidas hinnatakse hooldusvajadust ja kuidas taotleda hooldaja määramist. Samuti sätestab kord kuidas määratakse hooldajatoetust ja kuidas seda makstakse.

Üheks päevakorrapunktiks oli heakorra- ja kaevetööde eeskirja muutmine. Sisuliselt muudeti kaevetööde sügavust, mille korral tuleb taotleda kaeveluba. Edaspidi on see vastavuses seadusega ja kaeveluba tuleb taotleda kui kaevetöid teostatakse sügavamal kui 30 cm (küntaval maal 45 cm). Lisaks eelpooltoodule muudeti veel Põlva valla külade arengutoetuse korda ja võeti vastu koolitöötajate koosseisu kinnitamise kord.