Sellest tulenevalt tegi valla valimiskomisjon otsuse peatada vallavolikogu liikme Matti Orava volitused volikogu liikmena ja Viiratsi valla valimiskomisjoni 22.10.2009 otsusega nr 6 registreeritud Viiratsi Vallavolikogu asendusliikmete nimekirja alusel määrata volikogu liikmeks Peeter Arro.

Reservfondist raha eraldamine

Reservfondist otsustati raha eraldada järgmiselt:

MTÜ-le Viiratsi Puuetega Inimeste ja Üksikvanemate Ühing projektitoetuse (Tugikodu maja rekonstrueerimine Tehnika 3, Viiratsi) omafinantseeringu katteks 28 895.82 (kakskümmend kaheksa tuhat kaheksasada üheksakümmend viis ja 82 senti) eurot.

MTÜ-le Abimix Viiratsi laululava laenukulude katteks 158.30 (ükssada viiskümmend kaheksa ja 30 senti) eurot.

Valla teedemajandusele talihooldustöödeks 35 000.00 eurot ja sõidukitele kütuse ostmiseks 7 500.00 eurot.

Pata karjääri mõõdistamise ja korrastamise projekti koostamiseks 3 360.00 eurot.

Uusna külas sademeveekanalisatsiooni rajamise kulude katteks 2 630.00 eurot.

Ekseko keskkonnamõju hindamise eelhinnangu tellimiseks 250.00 eurot.

Tänassilma rahvamajale 85. sünnipäeva kingituseks 200.00 eurot.

Muudeti Viiratsi valla arengukava 2011 - 2016

Arengukava muutmiseks tegi ettepaneku eelarve- ja maaelukomisjon. Ettepanek on täiendada arengukava kahe punktiga, mis annaksid valla juhtkonnale õiguse avada läbirääkimised OÜ Viiratsi Veevärgi osas, eesmärgiga hallata Viljandi linna ja Viiratsi valla veevärgi- ja kanalisatsioonitrasse ühtses organisatsioonis. Teise punktina lisati arengukavva võimalus kaasata MTÜ-sid hajaasustuses veemajanduse korraldamisel.

Otsustati muuta Viiratsi valla arengukava 2011 - 2016.

Muudeti ranitsatoetuse taotlemise korda

Ranitsatoetuse taotlemise korra uus sõnastus on:

«Vallavalitsus maksab kõikidele 1. klassi astuvatele õpilastele, kelle rahvastikuregistri järgseks elukohaks on seisuga 01. september olnud vähemalt 6 kuud Viiratsi vald, ühekordset toetust vallavalitsuse poolt kehtestatud määras.

Toetuse saamiseks peab lapsevanem, eestkostja või hooldaja esitama vallavalitsusele vastava avalduse hiljemalt 15. oktoobril. Toetus makstakse välja alates 01. oktoobrist.

Antud sõnastusega korda rakendatakse tagasiulatuvalt alates 01.09.2011.

Muudeti «Viiratsi valla palgakorralduste» aluseid

Viiratsi lasteaia juurdeehitise valmimisega tuli juurde üks lasteaia rühm, millest tulenevalt

on vaja lasteaia töötajate koosseisu luua järgmised ametikohad:

lasteaia õpetaja            2 ametikohta

õpetaja abi                   1 ametikoht

liikumisõpetaja            0,15 ametikohta

muusikaõpetaja            0,15 ametikohta

juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal 0,5 ametikohta

Tunnistati kehtetuks Tiigi tn 7 korteriomandite võõrandamine otsustuskorras ning otsustati need panna avalikule enampakkumisele

Tiigi 7 majas anti volikogu poolt üürnikele otsustuskorras õigus need korterid välja osta. Kahe korteri üürnikud, kes kirjutasid küll avalduse, et soovivad oma korteri ära osta, ei ole üles näidanud mitte mingit soovi korteri ost vormistada ja selle eest maksta. Kõik tähtajad on möödas.

Otsustati korraldada nende kahe korteri võõrandamiseks avalik suuline enampakkumine hinnaga 25 € ruutmeeter.

Kinnitati Kaunismäe 1-2 korteriomandi enampakkumiste tulemused

Kaunismäe 1-2 oli korter, mille puhul volikogu andis õiguse otsustuskorras võõrandada Jaan Kärmasele. Jaan Kärmas loobus sellest võimalusest ning seejärel andis vallavolikogu loa võõrandada see korter enampakkumisel. Vallavalitsus korraldas enampakkumise, mis toimus 23.09. Korter müüdi alghinnaga 6390.00 € ja võitja oli Marge Mitt.

Haridus- ja kultuurikomisjoni esimehe valimine

Haridus- ja kultuurikomisjoni esimeheks valiti Peeter Arro.

Vallavalitsuse info

EAS on auditi käigus tuvastanud mitmeid puudujääke Kalmetu kooli ehituse ja projekteerimise riigihanke menetluses. Sellest tulenevalt on võimalus, et  EAS teeb Viiratsi vallale selle eest trahvi. Vallavalitsus räägib antud teemal EAS-iga läbi.
 
Avaldused ja muud teemad

28. oktoobril toimus ühinevate valdade esimene koosolek. Üheks teemaks oli ühinenud valla vallamaja asukoht. Viljandi linn pakkus välja, et uus vallamaja võiks olla Viljandi linnavalitsuse kõrval olev maja Linnu tn 4.

Mati Leemet leidis, et miks mitte pakkuda Viiratsi vallamaja selleks valdade ühiskontoriks. Sulev Kannimäe sõnul ei saa seda teha, kuna see halvendaks teiste piirkondade inimeste ligipääsu vallamajale.

Niisiis on otsustatud, et uus vallamaja peab asuma Viljandi linnas. Loe liitumisläbirääkimistest lähemalt siit.