Aastaid IT-spetsialistina töötanud, sealhulgas IT turvalisusega tegelenud Janno selgitab, et oli veidi tõbine ja otsis Google’ist infot ühe ravimi kohta. Otsingu tulemustes kuvati esimeste seas Rapla haigla kodulehekülg koos vastava ravimi infoga ja ostmise võimalusega. Algul arvas ta, et tegu on lihtsalt kellegi näpukaga. Kuna ta vajalikku infot sealt ei saanud, otsis edasi. Sai üha rohkem tulemusi, mis viitasid Rapla haigla kodulehele.

Tulenevalt oma IT-spetsialisti taustast sai ta aru, et asi ei ole õige.

"Kodulehega seotud otsingute hiljutist statistikat vaadates on näha aktiivset otsingumootorite spämmimise tegevust nendest geograafilistest piirkondadest, mis tavapäraselt meie haigla kodulehe vastu huvi ei tunne – Brasiilia, USA, India jne. Püütakse astuda üle reeglitest, mis on koostatud otsingumootorite optimeerimise (SEO) käigus võimalike päringutulemustega manipulatsiooni kaitseks. Mingis osas on see häkkeritel õnnestunud – linkida otsingumootoris meie haigla valede ning meie haiglaga mitteseotud tulemustega,” tõdes haigla juhataja Aivar Tooming.

Ta kinnitas, et reaalselt Rapla haiglas midagi kahtlast toimunud ei ole.

"Oleme juhtunust teadlikud ja võtsime eelmisel nädalal ka meetmed tarvitusele," kommenteeris Raplamaa Sõnumitele RIA pressiesindaja Rauno Veri.